Acer: Microsoft moet Surface-plannen heroverwegen

De Surface, Microsofts eerste eigen tablet, moet op 26 oktober worden gelanceerd. In een interview met de Financial Times roept Acer CEO J.T. Wang Microsoft op tot een ommezwaai.

Toen Microsoft een paar weken geleden zijn entree op de tabletmarkt aankondigde, waren zelfs de jarenlange hardwarepartners van het bedrijf uit Redmond verrast. Nu heeft de CEO van Acer, J.T. Wang, voor het eerst in het openbaar zijn kritiek geuit. In een interview met de Financial Times suggereerde hij dat de plannen van Microsoft “een negatief effect op het wereldwijde ecosysteem” zouden kunnen hebben. De Surface wordt gelanceerd als een directe concurrent van Acer’s Iconia of HP’s TouchPad tablets.

In het interview suggereerde Wang verder dat andere merken ook negatieve gevolgen van de Surface zouden kunnen ondervinden. Wang zei verder: “Microsoft is niet goed in dit soort dingen, dus het moet worden heroverwogen.”

In de afgelopen decennia hebben Microsoft als softwarefabrikant en diverse hardwarefabrikanten in partnerschap samengewerkt. Onmiddellijk nadat de Surface-plannen bekend werden, waren er de eerste zorgen over de toekomstige relatie.

Hier vindt u analisten- en handelarenstemmen over het onderwerp. |sl