Nuvias gaat SASE-platform van Cato Networks distribueren

Distributeur Nuvias heeft een distributieovereenkomst getekend met de Israëlische leverancier Cato Networks. Volgens de overeenkomst zal de internationale VAD het Secure Access Service Edge (SASE) platform van Cato Networks distribueren in de gehele EMEA-regio.

Secure Access Service Edge (SASE) wordt volgens analisten van Gartner na SD-WAN het Next Big Thing in networking. Distributeur Nuvias past zich aan deze trend aan door een samenwerking aan te gaan met de Israëlische fabrikant Cato Networks, die een SASE-platform aanbiedt. In het kader van de gezamenlijke overeenkomst zal de internationale VAD de oplossing van de leverancier distribueren naar reseller-partners in de gehele EMEA-regio.

Voor de samenwerking met Cato heeft Nuvias een specifiek kanaalprogramma ontworpen dat diensten omvat zoals training en ondersteuning van partners bij de ontwikkeling en configuratie van oplossingen. Door een contract met de fabrikant te ondertekenen, breidt de distributeur zijn portefeuille uit met netwerkoplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen. Vorig jaar voegde de VAD al Versa Networks, dat zich op hetzelfde segment richt, toe aan zijn portfolio.

WAN- en beveiligingsfuncties

Onder SASE verstaat Gartner een nieuwe benadering van netwerken waarbij WAN-functies worden gecombineerd met beveiligingsconcepten als Secure Web Gateway (SWG), Cloud Access Security Broker (CASB), Firewall as a Service (FWaaS) en Zero Trust Network Access (ZTNA). Op basis van deze aanpak heeft Cato een cloud-platform ontwikkeld waarmee klassieke MPLS-netwerken kunnen worden omgevormd tot flexibele, schaalbare infrastructuren. Dergelijke netwerken moeten bedrijven in staat stellen om zowel werknemers op alle locaties als mobiele gebruikers veilige toegang te bieden tot alle toepassingen, of deze nu in de centrale IT of in de cloud worden aangeboden.

“De verkooppartners van Nuvias zullen profiteren van de innovatieve oplossingen van de fabrikant,” zegt Paul Eccleston, Executive Chairman bij Nuvias Group, over de samenwerking met Cato. Het cloud-native platform van de nieuwe vendor partner kan worden aangepast aan een breed scala van zakelijke eisen. “Bovendien is de oplossing kostenefficiënt en biedt zij een eenvoudige en transparante architectuur.