Ringcentral Rise: Platform voor service providers

De Amerikaanse aanbieder van cloud-communicatie-, samenwerkings- en contactcenteroplossingen breidt zijn aanbod voor service providers uit. Met het open platform Ringcentral Rise kunnen ze klanten nu sneller van dienst zijn.

De cloud is in opkomst, vooral voor communicatieoplossingen. Het proces van cloud-transformatie kan echter traag, tijdrovend en kostbaar zijn voor klanten en dienstverleners. Om dienstverleners in hun werk te ondersteunen, biedt Ringcentral een communicatieplatform aan via hetwelk ze toegang hebben tot hulpmiddelen, innovaties en systeemintegraties. Providers kunnen het vervolgens gebruiken om hun eigen unified communications-oplossingen aan hun klanten aan te bieden. Hieronder vallen team messaging, videovergaderingen, cloud telefonie en contact center oplossingen.

Strategie achter het platform

Ringcentral Rise bouwt voort op het eigen cloud platform, dat geïntegreerd is in de technologieoplossingen van service providers en zo co-branding oplossingen biedt. Daartoe wordt het platform voortdurend voorzien van innovaties en maakt het als open API-platform ook co-creatie mogelijk. Daarnaast biedt Ringcentral een compleet go-to-marketprogramma voor serviceproviders. Dit omvat nog twee andere programma’s via welke dienstverleners naast de oplossingen ook marketing- en verkoopmateriaal ontvangen.

“De visie van RingCentral is om bedrijven over de hele wereld de beste mogelijkheden voor cloudcommunicatie te bieden. Van cruciaal belang hierbij is de samenwerking met ’s werelds toonaangevende serviceproviders om hun klanten te voorzien van de toonaangevende systemen voor team messaging, videoconferencing en telefonie,” aldus Marco Meier, regionaal vicepresident van verkoop voor de DACH-regio bij Ringcentral. “Met Rise, het eerste open platform voor service providers dat wordt ondersteund door een speciale business unit, kunnen we zowel de time-to-market als het tempo van innovatie versnellen. We kijken uit naar de samenwerking met onze partners om te innoveren op het gebied van 5G, Mobile Edge Computing (MEC), Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) om op maat gemaakte producten op de markt te brengen.”

.