Samsung Galaxy S22 Ultra wordt geweldig, zelfs voor de prijs

Samsung Galaxy S22 Ultra zal een ongelooflijk scherm hebben en andere functies die het geweldig maken, maar de prijs zal je verrassen

Hoewel geruchten over de beschikbaarheid van Samsung’s aankomende toptoestellen verre van geruststellend zijn, zijn er de afgelopen uren geruchten verschenen over de meest premium variant van de volgende generatie, de Galaxy S22 Ultra, die veel goeds beloven op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoewel praten over de prijs in het geval van absolute toptoestellen die meer dan € 1.000 kosten in zekere zin enigszins lukraak is, kan het psychologische spel met meer gevestigde rivalen zoals de aanstaande Xiaomi 12 Ultra en de onlangs gelanceerde iPhone 13 Pro Max ook op prijs worden gespeeld. Immers, als de Galaxy S21 niet zo goed heeft verkocht als Samsung had gehoopt en nu met een fikse korting wordt aangeboden, moet daar een reden voor zijn. Het is niet gemakkelijk voor fabrikanten om producten te ontwerpen die krachtiger, mooier en efficiënter – in één woord beter – zijn dan de concurrentie en die ook nog eens minder kosten, maar met de Galaxy S22 Ultra wil Samsung dit zeker bereiken door een betere “mix” te bieden dan de concurrentie tegen dezelfde of lagere kosten. Hier is het laatste nieuws over de Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra, hoe hij eruit komt te zien

Samsung Galaxy S22 Ultra krijgt het helderste display ooit gebruikt op een smartphone: volgens geruchten zal het 6,8-inch Quad HD+ paneel van het aankomende Koreaanse vlaggenschip een record van 1.800 nits kunnen bereiken als dat nodig is. Dat is een piekwaarde, wat betekent dat die onder bepaalde omstandigheden haalbaar is, maar om een idee te krijgen: de huidige Galaxy S21 Ultra klokt af op 1.500 nits piek en de iPhone 13 Pro Max op 1.200 nits.

De geruchten van vandaag bevestigen dat de Galaxy S22 Ultra (en zijn “jongere” broers en zussen) de Snapdragon 898- of Exynos 2200-chipset zal hebben, afhankelijk van de markt, net zoals dat al een paar jaar het geval is met elke Galaxy S-generatie en de 5.De 5.000 mAh batterij kan snel worden opgeladen dankzij de 45-watt technologie van Samsung, wat bijna het dubbele is van de huidige 25-watt batterij van de S21 Ultra.

Ruchten zeggen dat er geen revolutie in fotografie zal plaatsvinden, maar er zullen zeker verbeteringen zijn. De Galaxy S22 Ultra zal naar verwachting ook beschikken over een nieuw optisch beeldstabilisatiesysteem dat trillingen en microbewegingen met 48% kan verminderen in vergelijking met zijn voorganger. Als dat het geval is, zou dat een aanzienlijke verbetering zijn, vooral wanneer de concurrentie de iPhone 13 Pro is, die altijd indruk maakt op fans en insiders uit de industrie met zijn videokwaliteit.

De Galaxy S22+ zal volgens de geruchten ook beschikken over de 45-watt snellaadcapaciteit van de S22 Ultra, evenals een gedeelde Exynos 2200-chip die extreem krachtig belooft te zijn dankzij de samenwerking met de grafische experts van AMD.

Samsung Galaxy S22 Ultra, hoeveel gaat hij kosten

De geruchten hebben zich tot nu toe vooral gericht op de functies en de prijs van de top-of-the-line Galaxy S22 Ultra, zodat er weinig informatie is over de andere twee componenten in de reeks. Samsung’s volgende generatie vlaggenschip zal, ondanks de verbeteringen, naar verwachting voor dezelfde prijs uitkomen als de huidige Galaxy S21 Ultra, wat in Italië € 1.279 zou betekenen.