Hoe per ongeluk verstuurde berichten, e-mails en tweets verwijderen

Fouten overkomen iedereen. Iedereen heeft wel eens een sms’je gestuurd naar de verkeerde contactpersoon of een bericht met fouten erin, dus laten we eens kijken hoe we dat kunnen herstellen

Een fout kan iedereen overkomen. Vooral als je een tekstbericht schrijft. Een per vergissing verstuurde e-mail of een sms’je aan de verkeerde contactpersoon kan heel wat problemen veroorzaken. Gelukkig is het mogelijk om een per ongeluk verzonden bericht of tweet direct te verwijderen.

Laten we beginnen met per ongeluk verzonden e-mails. Sommige e-maildiensten bieden u bijvoorbeeld de mogelijkheid het bericht te verwijderen. Om dit te doen, moet u naar uw accountinstellingen gaan en zoeken naar de optie die het verzenden van de e-mail annuleert.

Met deze functie kunt u gesprekken verwijderen die al zijn verzonden. In de praktijk werkt het als volgt: telkens wanneer we op de knop “Verzenden” klikken, verschijnt er, in plaats van de automatische start, een pop-up menu op ons scherm waarin ons wordt gevraagd de verzending te bevestigen. Dit is een goede techniek om te voorkomen dat u de verkeerde e-mail naar de verkeerde contactpersoon stuurt.

Vliegtuigmodus

Als u een pro bent in het versturen van de verkeerde sms, hoeft u zich geen zorgen te maken. Op zowel iOS als Android kan de vliegtuigmodus ons een hoop schaamte besparen. We moeten echter onmiddellijk handelen. Als u zich realiseert dat u een verkeerd bericht hebt verzonden, moet u, voordat de verzendingsfase is voltooid, naar de sneltoetsen gaan en vliegtuigmodus selecteren. De snelheid van dit gebaar zal het verschil maken tussen een slechte indruk of niet. De werking is vergelijkbaar op zowel iPhone als Android.

Hoe stop je een tweet

Om spelfouten, typefouten of het haastig schrijven van iets te voorkomen, is er op Twitter een tweetbevestigingsfunctie.

Om deze functie te activeren, moeten we een beroep doen op een platform buiten Twitter, maar nog steeds officieel van de microbloggingsite, genaamd TweetDeck. Installeer het op je smartphone (er is ook een desktopversie voor Mac en Chrome) en begin vanaf daar in alle veiligheid je tweets te beheren.