Samsung Galaxy A52s 5G: het nieuwe mid-range toestel is gearriveerd, hoeveel kost het

Samsung Galaxy A52s 5G is officieel: een kleine, gerichte herziening van de uitstekende smartphone die al op de markt is: alle details en beschikbaarheid.

Samsung heeft de wikkel van de Galaxy A52s 5G gehaald, een licht herziene variant van de bestaande Galaxy A52 5G die nog geen half jaar geleden, in maart vorig jaar, officieel werd gemaakt. De twee producten zijn vrijwel identiek met uitzondering van de chip, die overstapt van de Snapdragon 750G naar de Snapdragon 778G.

Niets dat de ervaring zal veranderen van het product dat sinds maart op de markt is, let wel, maar een stap voorwaarts in termen van efficiëntie en grafische prestaties. Kortom, de Galaxy A52s 5G maakt het huidige model niet plotseling verouderd – het is nog steeds een zeer up-to-date en waardevol product, vooral tegen een goede prijs – en degenen die het al bezitten hebben geen reden om te upgraden naar de nieuw gepresenteerde variant. Als je probeert te beslissen welke je moet kopen, geef je misschien de voorkeur aan de Galaxy A52s 5G als je vaak games speelt op je smartphone of als je je smartphone gewoon intensief gebruikt – een efficiëntere chip kan aan het eind van de dag een groot verschil maken op dezelfde batterij.

Samsung Galaxy A52s 5G, specs

Samsung Galaxy A52s 5G wordt aangedreven door de nieuwste Snapdragon 778G, een 6-nanometer octa-core chip met een maximale frequentie van 2,4 GHz en Adreno 642L GPU. Het beeldscherm van de Galaxy A52s 5G is een 6,5-inch Super AMOLED Infinity-O beeldscherm met Full HD+ resolutie en 120Hz verversingssnelheid waarin de 32-megapixel selfiecamera is geïntegreerd die in een gat is geplaatst. Op het tegenoverliggende oppervlak bevinden zich de overige camera’s, waarvan er vier zijn: de 64-megapixel groothoekcamera met f/1.8 diafragma en optische beeldstabilisatie (OIS), de 12-megapixel f/2.2 ultra-groothoekcamera, en twee 5-megapixel camera’s van elk f/2.4 voor macro- en scherptedieptedetectie.

U kunt aan de naam zien dat de pasgeborene van Samsung 5G-netwerken ondersteunt, maar ook Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.2 met A2DP en LE, GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NFC, USB-C en er is zelfs een ingang voor de 3,5 mm audio-aansluiting. De Snapdragon X53 5G-modem is ook nieuw ten opzichte van zijn voorganger, met (theoretische) snelheden van 3,3 Gbps.

De systeemspeakers zijn stereo met Dolby Atmos, terwijl de vingerafdruklezer onder het scherm is geïntegreerd. De Galaxy A52s 5G is een IP67-gecertificeerde smartphone voor water- en stofbestendigheid, d.w.z. tegen onderdompeling tot een diepte van een meter (in zoet water) gedurende een half uur.

De batterij is 4.500 mAh met ondersteuning voor 25 watt bekabeld snelladen. De afmetingen zijn 159,9 x 75,1 x 8,4 mm, het gewicht is 189 gram. Samsung Galaxy A52 komt in vier kleuren, allemaal “Awesome”: zwart, wit, lichtgroen en lavendel.

Galaxy A52s 5G, prijs en beschikbaarheid

Samsung Galaxy A52s 5G is nog niet aangekondigd voor Italië, maar er is weinig twijfel dat het toestel eind augustus in ons land verkocht zal worden. In het VK is de prijs met 10 pond gestegen, zodat hij hier 499 pond op de lijst zou kunnen kosten.