Samsung Galaxy A70s, de smartphone met 64 Megapixel camera

De Galaxy A70s wordt Samsung’s eerste smartphone met een 64 Megapixel camera. Aan boord is de Snapdragon 675 met 6GB RAM en 128GB interne opslag

Na vorige week de Galaxy A30s en Galaxy A50s te hebben onthuld, de twee goedkope varianten van de 2019 Galaxy A-serie, lijkt Samsung nog een verrassing in petto te hebben. Volgens de Amerikaanse website MySmartPrice heeft de Wi-Fi Alliance een nieuwe smartphone van de Zuid-Koreaanse gigant gecertificeerd, een toestel dat is “ingediend” met het modelnummer SM-707F en dat de langverwachte Galaxy A70s zou moeten zijn.

De Galaxy A70 is onlangs op de Italiaanse markt verschenen, maar Samsung werkt al aan de lancering van een verbeterde versie, met name in het fotografische compartiment. De Galaxy A70s is naar verwachting voorzien van Samsung’s eigen 64-megapixel lens, die in eerste instantie exclusief zal zijn voor Xiaomi’s Redmi Note 8 smartphone. (verschijnt op 29 augustus). De Galaxy A70s zal naar verwachting het ontwerp delen met het vorige model met een kleine centrale inkeping waar de camera is ingebouwd. De Snapdragon 675 zal waarschijnlijk aan boord zijn, ondersteund door 6GB RAM en 128GB interne opslag.

Samsung Galaxy A70s: specs

De hardwarebasis van de Galaxy A70s die we al hebben voorspeld zal de Snapdragon 675-chipset zijn met 6GB aan boordgeheugen en 128GB aan opslag, uitbreidbaar tot 512GB met behulp van een microSD-kaart. Het scherm wordt naar verwachting een 6,7-inch Super AMOLED met een resolutie van 1080×2400 pixels en een beeldverhouding van 20:9. Het toestel heeft naar verwachting een 4500mAh-batterij met 25W snelladen, standaard wifi en 802.11ac, en een Android 9 Pie-besturingssysteem.

Samsung Galaxy A70s: het cameracompartiment

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe Galaxy A70s alle functies en specificaties van zijn voorganger te hebben, maar dat is niet het geval. Het belangrijkste verschil ligt in het fotografische compartiment, waar de 64 MegaPixel Bright GW1 sensor debuteert. De Bright GW1-sensor maakt gebruik van Tetracell-technologie die meerdere pixels kan “versmelten”, 4 in 1 om precies te zijn, en met speciale algoritmen beelden kan produceren van 16 MegaPixels bij weinig licht en 64 MegaPixels bij optimale lichtomstandigheden. De Galaxy A70s zal naar verwachting de 32 MegaPixel hoofdcamera vervangen door de krachtigere en high-performance 64 MegaPixel camera, terwijl de overige twee camera’s naar verwachting hetzelfde zullen zijn als te zien op de Galaxy A50s, namelijk een 8 MegaPixel groothoeksensor met f/2 brandpuntsafstand.

Samsung Galaxy A70s: releasedatum en prijs

De documentatie die door de Wi-Fi Alliance is vrijgegeven, is slechts de laatste van de vele geruchten die online zijn uitgelekt over de nieuwe smartphone van de Koreaanse gigant. Voorlopig houdt het hoofdkantoor van Samsung de lippen stijf op elkaar over de releasedatum en prijs van de Galaxy A70. Volgens de gebruikelijke goed ingelichte zou Samsung het apparaat kunnen onthullen tijdens IFA 2019, Europa’s grootste elektronicabeurs die begin september in Berlijn wordt gehouden

.