Veritas verhoogt partnermarges aanzienlijk

De back-up- en datamanagementspecialist Veritas breidt zijn kanaalprogramma Veritas Partner Force (VPF) uit. Om actieve partners nog beter te ondersteunen, verleent de provider hen hogere kortingen en lanceert hij extra marketing- en verkoopcampagnes.

Met de uitbreiding van het Veritas Partner Force (VPF) programma wil Veritas met name partners die actief nieuwe business nastreven intensiever stimuleren: “We hebben het bestaande partnerprogramma uitgebreid om onze actieve partners nog meer dan voorheen te ondersteunen,” legt Martin Böker, Channel Director DACH bij Veritas, uit. Bovendien heeft de leverancier van back-up- en gegevensbeheersoftware de vereisten voor het verwerven van de Platinum-status verlaagd, zodat “het voor deze partners gemakkelijker wordt om hun activiteiten in samenwerking met ons te stimuleren”, vervolgt Böker.

Het Platinum-niveau, het hoogste niveau in het VPF-programma, biedt de grootste financiële en strategische voordelen van de vier niveaus. Platinum-partners ontvangen bijvoorbeeld kortingen van twaalf procent voor registraties van kansen en een korting van 25 procent in de Margin Builder. Vóór de hervorming van het programma was dit 20 procent. Om ervoor te zorgen dat meer partners hiervan kunnen profiteren, heeft Veritas tegelijkertijd de vereisten voor deze status aanzienlijk verlaagd: de inkomstenvereiste in Duitsland is nu slechts twee miljoen euro in plaats van vijf miljoen euro.

Daarnaast breidt Veritas de projectbescherming uit. “Wij hebben de bescherming van geregistreerde projecten nu in alle landen vanaf het begin tot negen maanden verlengd,” voegt Böker eraan toe. Zuvor betrug die Laufzeit sechs Monate.

Weitere Neuerungen im VPF sind:

  • fokussierte Marketing- und Sales-Aktionen über die Distribution
  • erweiterte Programmangebote wie On-Demand-Schulungen
  • Kampagnen im Baukastensystem, aus dem die Partner auswählen können, beispielsweise Backup, SaaS oder Appliance Refresh
  • finanzielle Vorteile durch erhöhte Rabatte und Discounts
  • Unterstützung von Projekten durch den Pool-Fund
  • längere Laufzeiten der Projektregistrierungen
  • neuer, automatisierter Prozess für die Projekt-Registrierung.

Auch auf den niedrigeren Stufen Registered, Silver und Gold profitieren Partner von den finanziellen Vorteilen und Aktionen. Met de nieuwe inhoud moeten ze nog flexibeler en winstgevender kunnen werken en toekomstige activiteiten beter kunnen plannen.

Naast het voldoen aan de omzeteisen moeten partners accreditaties behalen voor verkoop, Veritas Sales Expert (VSE), en pre-sales, Veritas Sales Expert Plus (VSE+), om elk niveau te bereiken. Voor het Silver-niveau moeten vier werknemers van het partnerbedrijf elk slagen voor vijf certificeringen, voor het Gold-partnerschap moeten zes werknemers elk slagen voor vijf certificeringen en voor het Platinum-niveau moeten tien werknemers elk slagen voor vijf certificeringen.