Beveiliging MSP en adviesbureau werken samen

De Duitse start-up Veronym heeft de zaak van cloudbeveiliging opgepakt en heeft daar succes mee geboekt. Nu werkt het bedrijf niet alleen samen met systeemhuizen en dienstverleners, maar ook met een adviesbureau.

Het accountants- en adviesbureau PwC Duitsland en de Duitse cloudbeveiligingsdienstverlener Veronym zijn een samenwerking overeengekomen. Het onderwerp van de samenwerking is de groeiende behoefte aan op maat gesneden IT-beveiligingsstrategieën in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Terwijl PwC vele jaren ervaring inbrengt op het gebied van cyberbeveiliging, privacy, risicobeheer, forensisch onderzoek en strategie- en bedrijfsontwikkeling, brengt Veronym zijn portfolio van cloud-gebaseerde managed security services in.

MKB’s staan voor grote IT-uitdagingen

Terwijl het IT-landschap in bedrijven zich voortdurend uitbreidt en dus diverser wordt, is IT-beveiliging een steeds grotere uitdaging geworden, vooral voor het MKB. Het is niet langer voldoende om netwerken alleen te beschermen. Mobiele werknemers, interfaces met partners en leveranciers, alsook cloud-implementaties creëren nieuwe aanvalsvectoren en verhogen zo het risico om het slachtoffer te worden van hackers. Technologische veranderingen en digitalisering vergen nieuwe, holistische beveiligingsstrategieën. Het MKB heeft daarom behoefte aan uitgebreide technische en organisatorische oplossingen die niet alleen optimale bescherming bieden tegen cyberrisico’s, maar ook kosteneffectief kunnen worden ingezet.

PwC en Veronym werken hier aan zowel branchespecifieke als probleemspecifieke oplossingen en willen deze in de toekomst gezamenlijk op de markt brengen.

“We zijn al enige tijd op zoek naar een geschikte partner om ook in het Duitse MKB de cyberveiligheid te vergroten. Met Veronym hebben wij de oplossing gevonden die optimaal aansluit bij de behoeften van de KMO-sector”, verklaart Jörg Asma, Partner Cybersecurity & Privacy bij PwC Duitsland. “Tegelijkertijd is het aanbod van Veronym echter ook zeer geschikt voor onze grotere klanten voor bepaalde toepassingsgebieden, zoals bescherming van het thuiskantoor of beveiliging van bijkantoren.”

“Cybersecurity is een complex onderwerp en een echte teamsport. Het is een kwestie van het team op de juiste manier samenstellen. Het is even problematisch om al je eieren in één mandje te doen, als het nadelig is om te veel partners aan boord te halen. Dit kan snel leiden tot verwarrende IT-landschappen met een bonte verzameling van beveiligingsoplossingen,” legt Roger Scheer, Director of Sales bij Veronym, uit.