Forenova lanceert NDR-oplossing

Met de netwerkdetectie- en responsoplossing NovaCommand wil de fabrikant Forenova het midden- en kleinbedrijf bereiken. De oplossing verhelpt automatisch beveiligingsrisico’s en maakt de integratie van andere beveiligingstechnologieën mogelijk.

Voor de lancering op de Duitse markt heeft Forenova kanaalbaas Thomas Krause ambitieuze plannen. De Regionale Directeur DACH-NL wil dit jaar 100 nieuwe resellers binnenhalen. Vanaf nu is de NovaCommand NDR-oplossing (Network Detection and Respond) beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

“Kleine en middelgrote ondernemingen zijn een steeds populairder doelwit voor cybercriminelen. Tot nu toe hebben ze noch de tijd noch de middelen om te onderzoeken wat er gaande is in hun netwerk, laat staan de middelen om zich te verdedigen tegen bedreigingen,” zegt Paul Smit, Solutions Architect bij Forenova. Daarom richt de fabrikant zich met NovaCommand vooral op het midden- en kleinbedrijf.

De oplossing biedt een 360-graden overzicht van het verkeer binnen het bedrijfsnetwerk en van het verkeer in en uit het netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven het risico op schade door ransomware of gehackte IoT-apparaten beperken.

Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) identificeert NovaCommand assets op het netwerk en analyseert hun metadata. Organisaties kunnen bestaande verdedigingstechnologieën integreren, zoals endpoint detection and response (EDR), firewalls en security information and event management (SIEM).

De functies van de oplossing omvatten:

  • geautomatiseerde identificatie van alle netwerkactiva
  • contextgebaseerde analyse van netwerkverkeer
  • detectie van anomalieën en bedreigingen met behulp van AI
  • geautomatiseerde reactie op beveiligingsincidenten.