Video conferencing oplossing van Enghouse Interactive

In het afgelopen jaar is video conferencing een onmisbaar instrument geworden voor bedrijven in alle sectoren. De Duitse fabrikant Enghouse Incentives lanceert nu VidyoConnect, een videoconferentie-oplossing voor de B2B-sector.

Enghouse Incentive herintroduceert de videoconferentie-oplossing VidyConnect. De oplossing wordt reeds gebruikt in talrijke toepassingsgebieden, bijvoorbeeld in gezondheidsorganisaties, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen. Nu is het ook beschikbaar voor de B2B-sector. Volgens de fabrikant kan VidyoConnect worden geïntegreerd in elk IT-systeem zonder dat de gebruiker hoeft af te zien van de veiligheidsnormen waaraan hij gewend is, omdat de communicatie end-to-end wordt gecodeerd. Daarnaast worden opnames van conferenties ter plaatse opgeslagen op servers van gebruikers.

VidyoConnect is ook beschikbaar als cloud-oplossing en is compatibel met hardware en software van derden, zoals CRM en ERP. Met de nieuwe versie 20.3.0 kunnen gebruikers onder meer inhoud delen met hoge beeldsnelheden, zoals bij het streamen van video’s, met een frequentie van maximaal 30 beelden per seconde. Dit garandeert een nog stabielere transmissie van streaming video’s tijdens de communicatie. De besturingssystemen Windows, macOS, iOS en Android worden ondersteund.

Andere nieuwe functies:

  • Wachtruimte: Deelnemers wachten in de wachtruimte voor een vergadering en zien en horen elkaar pas als de moderator de vergadering start.
  • Presentatie: Alle microfoons worden in eerste instantie gedempt. Pas nadat de deelnemers hebben geklikt en de moderator de juiste selectie heeft gemaakt, wordt het dempen opgeheven.
  • Moderatie: Met deze functie heeft de moderator alle mogelijkheden. Hij kan niet alleen de microfoons en camera’s van alle deelnemers bedienen, maar ook nieuwe deelnemers uitnodigen, de vergaderruimte vergrendelen en ontgrendelen en de conferentie starten, stoppen, pauzeren en hervatten.
  • API:Door middel van een nieuwe interface kan nu een webcast worden weergegeven wanneer tijdens een conferentie een webcast wordt uitgevoerd.

Daarnaast biedt de fabrikant gratis proeflicenties voor drie maanden van VidyoConnect voor alle bedrijfstakken, met vervolgens een korting van 50 procent op de softwarelicentie voor een jaar.