Netfira supply chain-oplossing wil B2B-processen automatiseren

Met software voor real-time elektronische transacties tussen handelspartners wil Netfira B2B-processen voor inkoop en verkoop stroomlijnen.

Softwareleverancier Netfira bestempelt de inkoop- en boekhoudprocessen van Duitse bedrijven als buitensporig lang en duur. Dit zou kunnen worden verbeterd met een betere elektronische integratie van de toeleveringsketens tussen partnerbedrijven – bijvoorbeeld met de door Netfira zelf aangeboden oplossing.

De geadverteerde toeleveringsketenapplicatie zou EDI-systemen (Electronic Data Interchange) kunnen aanvullen of volledig vervangen. In tegenstelling tot bekende methoden voor het integreren van toeleveringsketens alleen, is het product bijzonder geschikt voor snelle en wendbare bedrijfsnetwerken tussen partners van verschillende grootte.

Het aanbod vanNetfira omvat de modules “Koper” en “Verkoper” en bestrijkt dus zowel de koperszijde (purchase-to-pay) als de verkoperszijde (order-to-cash). Ondernemingen moeten dus leveranciers en klanten in hun business-to-business-processen integreren. Orders, leveringsbevestigingen, leveringsschema’s, facturen en andere documenten zouden automatisch kunnen worden verwerkt.

Aan de ene kant is de doelgroep van de oplossing middelgrote bedrijven die niet eens ERP-systemen hoeven te hebben. Anderzijds kunnen grote bedrijven ook snel en gemakkelijk hun volledige leveranciers- en distributeursnetwerk integreren in een bestaand beheersysteem voor de toeleveringsketen.

De Netfira-oplossing is beschikbaar via een bedrijfslicentie of als SaaS.