La Casa di Carta 5: Rio’s trieste afscheid op sociale media

Miguel Herrán neemt afscheid en bedankt zijn Rio: is het een kleine spoiler over het personage of is het filmen voorbij? Dit is wat we weten.

Meer dan een jaar is verstreken sinds de release van het vierde seizoen van The House of Paper en we weten nog steeds niet de releasedatum van het vijfde. Veel fans verwachtten de nieuwe afleveringen in april 2021, maar Netflix voegde de titel niet toe aan zijn catalogus, wat zorgde voor algemene teleurstelling. Nu is er meer nieuws om de hype te verhogen en het betreft het personage van Rio.

Rio, gespeeld door acteur Miguel Herrán, maakt al sinds het eerste seizoen deel uit van de bende. In feite was hij een van de eersten die door de Professor werd gerekruteerd. Zijn lieve maar strijdlustige karakter en innige romance met Tokyo hebben hem tot een van de meest geliefde personages van La casa de Papel gemaakt. En het is niet meer dan normaal dat het publiek wacht op zijn terugkeer, samen met die van al zijn metgezellen. Tegelijkertijd is het heel gevaarlijk om gehecht te raken aan personages in de TV-serie, omdat hun leven in een paar scènes kan eindigen. Het gebeurde met Nairobi, Berlijn en anderen. En nu Miguel Herrán, tolk van Rio, op Instagram afscheid neemt van zijn personage, wekt dat bezorgdheid. Wat wil hij ons vertellen?

Dank je wel Rio: Miguel Herrán’s verontrustende bericht

“Rio is een ongelooflijke reis met je geweest. Vandaag sluiten we samen met jou een levensfase af, en ik wil je twee dingen zeggen: dank je wel en ik hou van je!” Dat is de boodschap die acteur Miguel Herrán op Instagram plaatste en die in een paar uur de wereld rondging. Ernaast staat een foto van zijn lachende gezicht achter een masker terwijl hij met de auto rijdt. Een terugreis van filmen dat net afgelopen is? Een kleine spoiler voor alle fans van de serie? De woorden lijken nogal cryptisch, niet in de laatste plaats omdat nog niemand het einde van de opnames voor het vijfde seizoen officieel heeft bekendgemaakt.

Duizenden reacties volgden op de post, waaronder die van zijn collega’s: Pedro Alonso, die Berlin speelt, Jaime Lorente (Denver) en Álvaro Morte, die de professor speelt. Harten, vragen, vele dankbetuigingen maar ook twijfels en verbijstering : de commentaren zijn een mengeling van emoties die ruimte geven aan vele hypothesen in verband met het karakter van Rio. Zijn lot is echter nog onbekend en het nieuws zal in ieder geval geheim worden gehouden totdat de nieuwe afleveringen verschijnen.

Wanneer komt het vijfde seizoen van La casa di carta

Iedereen verwachtte de release van La casa di carta op 7 april, maar dit is niet gebeurd. Het filmen, dat in augustus 2020 begon, heeft ernstige vertraging opgelopen door de gezondheidscrisis Covid-19. De situatie is gecompliceerd, niet in de laatste plaats omdat de serie wordt opgenomen in verschillende landen over de hele wereld: Spanje, Portugal en Denemarken, en we weten dat reizen maandenlang onpraktisch is geweest.

De afgelopen maanden hebben de acteurs echter veel foto’s op de set gepost en het lijkt erop dat de situatie min of meer weer normaal is. Velen van hen hebben zichzelf al tot hoofdrolspeler gemaakt van onbedoelde spoilers als Najwa Nimri. Dus Miguel Herrán’s foto is slechts de laatste in een lange rij. De opnames van de acteur zijn zeker tot een einde gekomen, aangezien andere leden van de cast de afgelopen dagen druk bezig zijn geweest met andere projecten.

Al deze aanwijzingen zijn genoeg om met zekerheid te stellen dat we het vijfde seizoen zeker in 2021 zullen zien. Om het wachten te overbruggen, kan het publiek op de verschillende streamingplatforms veel series vinden die vergelijkbaar zijn met The House of Paper. Veel plezier met kijken!