IPhone X, 5G komt in 2020

Apple begint met tests voor de implementatie van 5G tegen 2020 op iPhones, de chip zou door Intel moeten worden gemaakt, maar er zijn enkele problemen

Volgens sommige bronnen binnen Cupertin,o zal Apple zijn eerste iPhone X met 5G-technologie in 2020 op de markt brengen. Dit nieuws wordt zeer verwacht door de trouwe gebruikers van Apple’s toestellen, die hopen in de nabije toekomst te kunnen genieten van ongekende internetsnelheden op hun iPhones.

Om 5G naar zijn aankomende iPhones te brengen, overweegt Apple de Intel 8161 5G-chip te installeren in zijn iPhones, die naar verwachting in september 2020 worden gelanceerd. Het gaat om een chip die Intel met zijn 10-nanometer-technologie wil implementeren om mobiele internetverbindingen efficiënter, stabieler en vooral veel sneller te maken. Op dit moment heeft Intel al een testprototype gemaakt met de 8060-chip, die Apple ook aan het testen is in een aantal van zijn nieuwste generatie iPhone Xs. Als de testfase goed verloopt, is het mogelijk dat Apple probeert de 5G-technologie op de iPhone naar 2020 te vervroegen.

Intel en Qualcomm: strijd om 5G-chips

Enige vertragingen kunnen worden veroorzaakt door het daadwerkelijke gebruik van Intel-chips. Tijdens de eerste tests was Apple niet tevreden over de warmte die door deze chip werd uitgestoten wanneer gebruikers online surften. De hitte is zo sterk dat het niet alleen vervelend is bij het gebruik van de smartphone, maar ook problemen kan veroorzaken voor de batterij van de iPhone zelf. Om die reden sluiten sommige bronnen dicht bij Cupertino een poging van Apple met Qualcomm over de adoptie van 5G-chips niet uit. Wel moet worden gezegd dat Qualcomm bij zijn tests voor 5G-technologie ook een buitensporige warmteafgifte tijdens het online surfen heeft vastgesteld. Dit zijn verbeteringen die alle fabrikanten zullen moeten aanbrengen voordat zij klaar zijn om op de markt te worden gebracht. Apple heeft naar verluidt ook contact opgenomen met MediaTek, om een plan B te hebben in geval van problemen met zowel Intel als Qualcomm, maar op dit moment lijkt Intel het bedrijf te zijn dat de chips voor 5G voor Cupertino zal produceren.

Apple zal nog haast moeten maken, want de eerste telefoons Oppo, Huawei en Xiaomi met 5G-chipsets zullen het licht zien op het volgende Mobile World Congress, in februari 2019 in Barcelona. Cupertino zal zich dan niet al te veel vertragingen kunnen veroorloven om Android-toestellen geen groot voordeel te laten.