Hoe versleutelde berichten versturen met Android

Versleutelde berichten versturen met Android is heel eenvoudig: gebruik gewoon een app of webservice. Hier zijn de beste

Er zijn verschillende redenen om een gecodeerd bericht vanaf uw Android smartphone te versturen. Het kan een manier zijn om de gegevens van uw bedrijf veilig te stellen, of om een geheim te verbergen voor nieuwsgierige ogen. Maar hoe kunnen we een versleuteld tekstbericht versturen op Android?

Een versleuteld bericht versturen op een Google OS-telefoon is eenvoudig genoeg. En het geluk wil dat er meer dan één methode is om onze gesprekken veilig te houden. Laten we beginnen met misschien wel de snelste en gemakkelijkste methode, een app. De apps om te gebruiken voor encryptie op Android zijn K-9 Mail en OpenKeychain: Easy PGP. Met deze twee oplossingen kunt u e-mails en berichten verzenden met encryptie. Houd er rekening mee dat de twee apps samen moeten worden gebruikt, aangezien de ene wordt gebruikt om het bericht te verzenden en de andere om de encryptiesleutel te maken.

Signal

Bent u op zoek naar iets dat praktischer is en dat zich richt op SMS in plaats van e-mail? Geen probleem. Signaal is voor jou. Signal is een messaging app vergelijkbaar met WhatsApp. Met Signal kunnen we chatten met contacten, groepen maken en zelfs bellen. Allemaal beschermd door encryptie. De beperking? De ontvanger van het bericht moet Signal geïnstalleerd hebben, anders zal hij niet zien wat wij hebben verzonden. En op dit moment is de app niet zo populair als WhatsApp of Facebook Messenger.

Gebruik CryptMax

Als u op zoek bent naar een tool om zelfstandig een bericht of e-mail te versleutelen, dan is de ‘Tekst versleutelen met CryptMax’-dienst de juiste keuze. Dit is een app die gemakkelijk te installeren is en een beveiligingssleutel genereert om de encryptie van de tekst te ontgrendelen. Wie een bericht ontvangt, moet de dienst installeren en het wachtwoord kennen om het te kunnen lezen.

Encrypt Easy

Heeft u niet veel ruimte in het geheugen van uw telefoon of wilt u niet nog een toepassing installeren? Geen probleem, u kunt de Encrypt Easy website rechtstreeks vanaf de browser van uw telefoon gebruiken. Het gebruik ervan is heel eenvoudig. Voer gewoon het te verzenden bericht in het tekstvak in en klik op verzenden. De site zal een gecodeerde tekst terugsturen die wij kunnen verzenden. Degene die het bericht ontvangt, moet naar de site gaan en de ontvangen tekst invoeren om deze te ontcijferen en te lezen.