Black Friday 2019, welke smartphone te kopen

Welke smartphone te kopen tijdens Black Friday 2019? Hier is een koopgids met de beste apparaten onderverdeeld naar prijs

Black Friday 2019 nadert (de dag met megakortingen begint vrijdag om 00:01 en eindigt dezelfde dag om 23:59) en de grote e-commercesites en elektronicawinkelketens hebben de eerste aanbiedingen voor smartphones, smartwatches, smart-tv’s en smart home-producten al gelanceerd.

Van de vele apparaten die tijdens Black Friday 2019 zullen worden gekocht, zullen smartphones het leeuwendeel voor hun rekening nemen. Er zijn veel gebruikers die wachten tot 29 november om hun nieuwe smartphone te kopen in de hoop een superaanbieding te vinden. Maar welke smartphone moet ik kopen? Welke kenmerken moet een toestel hebben dat waar voor zijn geld biedt? Het is niet gemakkelijk om er maar één te noemen, want de markt biedt tientallen en tientallen toestellen die allemaal sterk op elkaar lijken, zowel qua ontwerp als qua functies. Om niet te worden afgezet, is het noodzakelijk de gegevensbladen van de verschillende apparaten te vergelijken en, zodra u het apparaat hebt gekozen dat u het beste lijkt, de prijzen te vergelijken die door de verschillende winkels worden aangeboden. Zo maak je nauwelijks een fout bij het kopen van de smartphone tijdens Black Friday 2019.

De beste smartphone om te kopen op Black Friday 2019

Om niet in overbodige woorden te vervallen, de beste smartphone die je kunt kopen op Black Friday is een top-of-the-line toestel dat in de tweede helft van 2019 is uitgebracht. We hebben het over de premium toestellen gelanceerd door Samsung, Apple, Huawei en Google: Galaxy Note 10, iPhone 11 en iPhone 11 Pro, Mate 30 Pro (deze laatste is niet beschikbaar in Italië), Galaxy Fold (de eerste flexibele smartphone), Pixel 4. De catalogusprijs van deze toestellen ligt ver boven de 1.000 euro, een bedrag dat weinigen zich kunnen veroorloven. Dus wat te doen? Wacht op de juiste aanbieding tijdens Black Friday 2019.

Apple heeft al aangekondigd dat er voor 29 november speciale aanbiedingen voor zijn producten zullen zijn, terwijl sommige e-commercesites de prijs van de Note 10, die voor minder dan 800 euro verkrijgbaar is, hebben verlaagd. Wil je daarentegen een van de eersten zijn met een flexibele smartphone, dan moet je minstens 2000 euro uitgeven. Google heeft, net als Apple, kortingen aangekondigd op de Pixel 4 en Pixel 4XL.

Welke functies moet de beste smartphone om te kopen op Black Friday hebben? Top-of-the-line chipsets (Snapdragon 855+, A13 Bionic, Kirin 990), ten minste 8 GB RAM en een drievoudige camera aan de achterzijde met een 48-megapixel hoofdsensor. Het scherm moet AMOLED zijn (bij voorkeur OLED) en ten minste een FullHD+ resolutie hebben. Batterij van minimaal 4000mAh met ondersteuning voor snelladen.

Black Friday 2019, de beste smartphone onder de 500 euro

De prijs van mobiele telefoons is de afgelopen jaren enorm gestegen, maar het is nog steeds mogelijk om smartphones met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te kopen als je minder dan 500 euro uitgeeft. U moet zich bewust zijn van merken die een beetje meer niche zijn, maar zeer betrouwbare apparaten maken. We hebben het over bedrijven uit China: Xiaomi (dat nu een zeer bekend merk is geworden in Italië), OnePlus, Realme (dat onlangs de Europese markt betrad met een superagressief geprijsd toestel). Samsung en Hauwei zitten ook in deze prijsklasse, maar meestal met smartphones met iets mindere functies dan hun concurrenten.

Bij het vinden van de juiste aanbieding tijdens Black Friday 2019 kun je een smartphone kopen met een uitstekende technische kaart. Ons advies is om de processor (ten minste Snapdragon 855), het RAM-geheugen (6 GB) en het beschikbare geheugen (128 GB) te controleren. Op cameragebied moet het toestel ten minste twee achtercamera’s hebben (drie is beter) en een AMOLED-scherm met FullHD+ resolutie. Een van de beste smartphones die je in deze prijsklasse kunt vinden, is de nieuwe Realme X2 Pro.

Als je een Apple-fan bent, kun je een iPhone die een paar jaar geleden is uitgekomen, zoals de iPhone 8, kopen voor minder dan 500 euro. Kijk uit tijdens Black Friday om te zien of een van de winkelketens iPhone specials aanbiedt.

Black Friday 2019, welke smartphone te kopen voor minder dan €250

Als je budget minder dan €250 is, is het vinden van de beste deal tijdens Black Friday 2019 de sleutel om niet tegen slechte deals aan te lopen. U moet nuchter zijn en hooguit een paar smartphones in de gaten houden en kijken of de prijs op vrijdag 29 november daalt. Wat is de beste smartphone onder €250? Onmogelijk te beantwoorden, de markt is vol met smartphones in deze prijsklasse. We kunnen bedrijven aanraden om in de gaten te houden: Huawei (biedt veel smartphones in het middensegment), Samsung (de nieuwe Galaxy A-reeks is erg goed), Redmi (Redmi Note 8), Xiaomi en Realme.

Welke functies moet een goede smartphone in het middensegment hebben? Snapdragon 710 (of vergelijkbaar) of Kirin 710/810 processor. Ten minste 4 GB RAM en 64 GB interne opslagruimte (met microSD-uitbreiding). Minstens dubbele achtercamera’s, liefst met drie sensoren. 4000mAh batterij.

Black Friday 2019, welke smartphone koop je voor minder dan 150 euro

Als je smartphone alleen een reisgenoot is en je hem niet voor je werk gebruikt, kan 150 euro genoeg zijn voor een nieuw toestel. We zitten in de instapklasse, maar er is geen gebrek aan interessante toestellen. We kunnen geen supersnelle smartphones verwachten, maar het zijn redelijk betrouwbare toestellen. Ook hier is het niet gemakkelijk namen te noemen, maar wij geven u suggesties voor merken die u moet bekijken. Huawei (de Y5-serie), Redmi (de Redmi 8 biedt veel waar voor je geld), Samsung (Galaxy A10 of Galaxy A20), Asus, Realme.