Asus Zenfone AR, de eerste smartphone met 8 GB RAM. Foto

Dankzij de Snapdragon 821-processor is het toestel van het Taiwanese bedrijf compatibel met Tango en het Daydream VR-platform

Asus was ook aanwezig op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het Taiwanese bedrijf lanceerde vanaf het CES-podium de Asus Zenfone AR, een smartphone die is ontworpen om te werken met zowel virtuele als augmented reality.

Het Asus-toestel zal volgens het bedrijf ondersteuning bieden voor Tango, Google’s AR-platform voor mobiele apparaten, en het Daydream VR-visor, ook geproduceerd door het in Mountain View gevestigde bedrijf. Dankzij de drie camera’s aan de achterzijde kan de Asus Zenfone AR je omgeving in 3D in kaart brengen en virtuele objecten creëren waarmee je kunt communiceren. Dit is een echte innovatie op het gebied van smartphones. De camera’s op bijna alle mobiele toestellen, met uitzondering van de Phab2 Pro van Lenovo, leveren alleen platte beelden, d.w.z. zonder diepte. Dit is een beperking waardoor gebruikers niet optimaal kunnen profiteren van AR/VR-technologie.

Asus Zenfone AR, 23-megapixelcamera

(Overgenomen van YouTube)

Het belangrijkste kenmerk van dit toestel is dus het TriCam-camerasysteem, dat bestaat uit een 23-megapixelcamera die 4K-video kan opnemen, een tracking motion sensor en een dieptesensor. Op deze manier heeft de Asus Zenfone AR alle geloofsbrieven om te integreren met Google’s augmented reality-technologie. De TriCam is echter niet de enige nieuwe functie die het Taiwanese bedrijf in zijn nieuwe smartphone heeft opgenomen. De Asus Zenfone zal ook het eerste mobiele apparaat zijn dat op 8 GB RAM draait.

Snapdragon 821 en 8GB RAM

Als het de Asus Zenfone lukt om 8GB RAM te ondersteunen, is dat mede te danken aan de Snapdragon 821, de krachtige processor van Qualcomm. Qua schermgrootte heeft het toestel een 5,7-inch super AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel van het Taiwanese bedrijf wordt aangedreven door een 3.300 mAh batterij.

Ook compatibel met het Daydream platform

Naast augmented reality zal de Asus Zenfone AR dankzij de TriCam en interne functies ook compatibel zijn zoals gezien met Google’s Daydream virtual reality platform, momenteel alleen beschikbaar op de Google Pixel en Motorola Moto Z.

Enkele van de video’s in deze sectie zijn van het internet gehaald, en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de personen die in deze video’s aan bod komen of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kan een eenvoudig verzoek tot verwijdering worden ingediend door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.

.