Sony’s UPB-C10 brandt en print DVD’s

De Sony UPB-C10 drive ondersteunt het schrijven van gegevens en het printen van labels in één apparaat. Bovendien hoeven de opslagmedia tijdens de productie niet handmatig te worden omgedraaid.

In tegenstelling tot het Lightscribe-proces hoeven de media niet te worden omgedraaid in het UPB-C10-station van Sony. Na het brandproces drukt de UPB-C10 af op de speciaal gecoate media met een thermische printkop. Het apparaat werkt alleen met UPV-50SDR-media die thermische etiketten ondersteunen.

Omdat het schrijf- en printproces van de UPB-C10 naadloos verloopt, moet het mogelijk zijn om onjuiste datamapping of verkeerde etikettering van de media te voorkomen. De vier bedrukbare gebieden van de media worden binnen 30 seconden bedrukt met de nieuwe schijf van Sony.

De schijf past in een 5,25-inch bay en wordt aangestuurd via SATA en USB.

Sony richt zich met de UPB-C10 op medische instellingen. Maar volgens Sony is de schijf ook geschikt voor het archiveren van kleinere hoeveelheden gegevens en kan daarom in vrijwel elk bedrijf worden gebruikt.

Dankzij de thermische technologie zijn er behalve de media geen verbruiksartikelen, aldus de fabrikant. Sony biedt een SDK voor het station, die kan worden gebruikt om de UPB-C10 brander rechtstreeks vanuit toepassingen van derden te bedienen.