Gigaset presenteert de Gigaset ION

Met de DECT-handset ION introduceert Gigaset zijn eerste speciale oplossing voor de Unified Communications-markt. Het draagbare toestel is gericht op gebruikers die de voorkeur geven aan een handsfree handset boven een headset en beschikt over een automatische audiomodus.

De in Bocholt gevestigde fabrikant Gigaset breidt zijn werkterrein uit met slimme communicatie en lanceert met de Gigaset ION zijn eerste product voor de markt van unified communications. “Al vele jaren ontwikkelen wij mobiele DECT-toestellen voor de veeleisende professionele omgeving in het Professional-segment”, zegt Joerg Kruse, Product Manager Professional bij Gigaset. “De lat ligt hoog – daarom richten we ons altijd op de behoeften van bedrijven. Hun werknemers staan sinds vorig jaar voor totaal nieuwe uitdagingen. Om ervoor te zorgen dat de productiviteit in het thuiskantoor er niet onder lijdt, moet de communicatie niet alleen soepel verlopen, maar ook net zo gemakkelijk zijn als op kantoor. Met de nieuwe Gigaset ION richten we ons op de eisen van een disruptief veranderde werkwereld in de omgeving van moderne UC-toepassingen.”

Alleskunner voor elk scenario

Volgens Gigaset combineert de Gigaset ION het gemak van een DECT-handset met brede connectiviteit met bestaande unified communications-oplossingen. Dankzij de DECT-dongle kan hij via de gestandaardiseerde USB-interface worden aangesloten op Windows-, Mac OS- en Linux-gebaseerde apparaten en worden gebruikt als audio-invoer- en uitvoerapparaat op geïnstalleerde softphones en UC-clients.

Via de DECT Stick kan elke bureautelefoon worden aangestuurd.

Met de Gigaset DECT Stick kan bovendien elke bureautelefoon worden aangestuurd zolang deze over een USB-poort beschikt, bijv. voor headsets. Met standaard USB drivers slaagt de installatie via plug and play. De DECT-dongle kan ofwel rechtstreeks op de USB-poort van het eindtoestel worden gebruikt of in de sleuf van het meegeleverde ION-laadstation, dat eveneens via USB met het eindtoestel is verbonden. ION wordt opgeladen in het oplaadstation of via de USB-C interface. Volgens de fabrikant heeft het draagbare apparaat een bereik tot 300 meter.

Certificering en audiomodus

Daarnaast is de ION al gecertificeerd door Swyx en ondersteunt het de UC-client SwyxIt! Certificering van de UC-client Circuit door Unify is aanstaande, en ION is al volledig compatibel met Microsoft Teams. Door standaard USB-driver functies kan de ION al worden gebruikt met verschillende UC-clients, ongeacht de specifieke certificeringen.

Voor naadloze communicatie beschikt de Gigaset IO over een geïntegreerde nabijheidssensor die detecteert welke audio-modus nodig is. Het toestel schakelt bijvoorbeeld automatisch over van handsfree naar handset-modus, zelfs tijdens een lopend gesprek, wanneer het uit het laadstation wordt gehaald en tegen het oor wordt geplaatst.

Duurzaam en veilig

De Gigaset ION is uitgerust met de milieuvriendelijke ECO-DECT-technologie en werkt volledig stralingsvrij in de stand-by-modus. Dit betekent dat het zendvermogen zich tijdens gesprekken automatisch aanpast aan de afstand tot de DECT-stick. Bovendien heeft de Gigaset ION een oppervlak dat bestand is tegen desinfecterende middelen.