Draytek presenteert nieuwe breedbandrouters

De fabrikant van netwerkoplossingen Draytek breidt zijn assortiment breedbandroutermodellen uit met de Vigor 2135-serie. Het hoogtepunt van de nieuwe productserie zijn twee gelijktijdige VPN-tunnels, waardoor de apparaten ook geschikt zijn voor het thuiskantoor.

Draytek breidt zijn portfolio van breedbandrouters uit met de Vigor 2135-serie. Het bestaat uit het basismodel Vigor 2135, de WLAN-variant Vigor 2135ac, de Vigor 2135Vac met WLAN en FXS voor telefonie en de Vigor 2135FVac, die is voorzien van een SFP-WAN-poort. Dit betekent dat de mediaconverter van de glasvezelprovider onder bepaalde omstandigheden kan worden weggelaten indien hij op SFP eindigt. Bovendien zou een WAN-doorvoer van maximaal 90 MBit/s mogelijk zijn dankzij een geïntegreerde hardwareversneller.

De serie is volgens de fabrikant vooral gericht op klanten die hogere eisen stellen en is geschikt voor gebruik achter een mediaconverter van de desbetreffende glasvezelprovider of achter een kabel- of DSL-modem. Aan de ene kant kunnen web content filtering, route policies, app-gebaseerde quality of service (QoS) het gebruik van smart home/SME vereenvoudigen. Anderzijds hebben de routers de mogelijkheid om twee LAN-to-LAN VPN-tunnels naar het kantoor tot stand te brengen, zodat zij ook geschikt zijn voor het kantoor aan huis. Bovendien kan de bedrade of draadloze werking van alle aangesloten clients direct op kantoor worden geïmplementeerd zonder extra software waarvoor een licentie nodig is.

Vigor 2135ac en Vigor 2135Vac

De WLAN-varianten van de serie, zoals de Vigor 2135ac en de Vigor 2135Vac, beschikken over geïntegreerde access points met 867 Mbps in de 5 GHz en 300 Mbps in de 2,4 GHz frequentieband. Bovendien kunnen beide radiobanden gelijktijdig worden gebruikt. Bovendien zijn functies zoals band steering, waarbij draadloze clients zoveel mogelijk naar 5 GHz worden omgeleid, alsmede roaming en airtime fairness beschikbaar. De Vigor 2135 serie is uitgerust met centraal AP management, waardoor twee access points centraal beheerd kunnen worden. De Vigor 2135ac-modellen maken gebruik van de 802.11ac WLAN-standaard en kunnen afzonderlijke draadloze netwerken creëren.