VoIP buiten in weer en wind

Snom breidt zijn portfolio DECT-multicellen voor buiten uit. Met het op VoIP gebaseerde DECT-multicel basisstation M900 Outdoor presenteert de fabrikant van IP-telefoons een weerbestendige centrale die ook bestand is tegen kou, wind en regen.

Of het nu in kantoorgebouwen, magazijnen of ziekenhuizen is: Overal zijn basisstations voor draadloze communicatie nodig. Met het VoIP-gebaseerde DECT multi-cell basisstation M900 Outdoor presenteert Snom een controlecentrum dat speciaal geschikt moet zijn voor gebruik buitenshuis. De M900 Outdoor bestaat uit een beschermende behuizing van weer- en UV-bestendige kunststof, die schokbestendig is dankzij IK08. Het is ook IP55 gecertificeerd. Met deze classificatie is de multi-cel ongevoelig voor stof en vooral spat- of regenwater. Dit moet het M900 basisstation bestand maken tegen alle weersomstandigheden.

Bereik en verbindingen

Het M900-buitenstation meet 300 x 175 x 90 millimeter en heeft een radiografisch bereik van 50 meter binnenshuis of 300 meter buitenshuis. Bovendien maakt hij een soepele, ononderbroken telecommunicatie mogelijk bij temperaturen tussen -20 en +60 °C. Andere kenmerken van de M900 Outdoor zijn DECT- en LAN-synchronisatie, PoE- en voedingsondersteuning, TLS-encryptie, lokale, XML- en LDAP-telefoonboekondersteuning.

Compatibiliteit en installatie

Daarnaast is de M900 compatibel met de Snom-handsets M25, M65, M70, M80, M85 en M90. Volgens de fabrikant kunnen tot 4.000 handsets en tot 1.000 basisstations op de multicel worden aangesloten. Het onderhoud wordt uitgevoerd via een software-update. Bovendien kan hij worden geïnstalleerd op muren, plafonds en masten.