Rittal presenteert datacentercontainers in “XL “

De transporteerbare datacentercontainers van Rittal zijn bijna volledig zelfvoorzienend dankzij geïntegreerde UPS, brandmeld- en blussysteem, stroomvoorziening, verhoogde vloer, gangafsluiting, toegangscontrole en monitoring. De nieuw geïntroduceerde 12 meter lange variant voegt een royale uitvoering aan het programma toe.

In de container van het type “Rittal DCC XL” kunnen tot 16 “TS8” serverracks met 752 hoogte-eenheden worden ondergebracht. Met zijn buitenafmetingen van 3 meter breed is hij ongeveer 60 centimeter breder en met zijn hoogte van 3,25 meter ongeveer 65 centimeter hoger dan de ISO-norm voorschrijft. De royale afmetingen zijn bedoeld om technici en beheerders meer vrije ruimte te geven voor installatie- en onderhoudswerkzaamheden.

De containers zijn speciaal ontworpen voor IT-toepassingen en hebben een versterkte buitenschil, brand- en inbraakbeveiliging. De ingebouwde infrastructuur en de waardevolle data- en hardwarevoorraad moeten dus goed beschermd zijn tegen gevaren van buitenaf.

Klimaatvriendelijk ontwerp

De ontwikkelaars hebben grote nadruk gelegd op energiezuinige airconditioning. Het ontwerp maakt scheiding in warme en koude gangpaden mogelijk voor gerichte koeling van de servers.

Afhankelijk van de geografische ligging is het gebruik van directe vrije koeling mogelijk. In dit geval wordt de gefilterde buitenlucht rechtstreeks in de container gevoerd.

Een conventionele split-airconditioningunit wordt alleen ingeschakeld bij hogere buitentemperaturen. Op deze manier kan volgens de fabrikant een zeer goede PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) van minder dan 1,2 worden bereikt.

Aantrekkelijk voor middelgrote bedrijven, ondernemingen en hosting

De DCC-XL container richt zich zowel op middelgrote bedrijven met een zeer grote vraag naar rekenkracht als op grote ondernemingen en hostingproviders. De apparatuur kan worden gestandaardiseerd.

Dit beantwoordt met name aan de eisen van server farms die uit tientallen containers bestaan en hele regio’s of continenten via softwarediensten bevoorraden.

Omwille van de mogelijke ruimtelijke scheiding van serverracks en techniek beveelt Rittal zijn containers ook in het bijzonder aan voor “private clouds”. Hoge fysieke veiligheid wordt ook beloofd, onder andere door het feit dat het airconditioningsysteem kan worden onderhouden zonder menselijke toegang tot de eigenlijke servers.