BehrTech presenteert Mythnings Central

Met Mythnings Central heeft BehrTech een netwerk- en apparaatbeheersoftware gepresenteerd voor draadloze IoT-netwerken op basis van de LPWAN-technologie MIOTY. De containergebaseerde oplossing draait op basisstations, lokale servers of in de cloud.

BehrTech breidt zijn onlangs geïntroduceerde Mythings-serie uit met netwerk- en apparaatbeheersoftware voor LPWAN’s (low-power wide area networks). De oplossing is ontworpen om duizenden MIOTY-sensoren aan te sluiten, te configureren en te beheren via een centrale en aanpasbare webinterface.

De provider adverteert met connectoren voor gangbare cloudplatforms, met name Microsoft Azure. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot bronnen zoals de Azure IoT Hub via de connector die van nature in de software is geïntegreerd – en zo grote hoeveelheden gegevens in realtime verzamelen, evalueren en visualiseren. Toepassingen van derden kunnen ook worden geïntegreerd via RESTful API.

Afhankelijk van het implementatiescenario beveelt BehrTech verschillende implementatieopties aan voor de modulaire oplossing op basis van Docker-containers: Kleine infrastructuren kunnen rechtstreeks via het basisstation worden beheerd. Voor middelgrote netwerken met maximaal drie basisstations kan de software op lokale servers worden gebruikt, terwijl BehrTech voor grote infrastructuren de cloud adviseert.