Grootste Android-tablet ter wereld: 98-inch scherm

ViewSonic IFP9850 is een 98-inch touchscreen met Android 8 dat als tablet fungeert

Het is zo groot als vier 50-inch monitoren naast elkaar en zo groot als een hatchback met benzinemotor, maar het heeft Android 8 onder de motorkap: Het is ’s werelds grootste tablet, maar misschien moeten we het beschouwen als ’s werelds grootste touchscreen display, want het is eigenlijk helemaal niet mobiel.

We hebben het over het ViewSonic IFP9850 4K Ultra HD Display, een 98-inch monitor met een interactief paneel dankzij 20 touchpoints die door meerdere gebruikers tegelijk gebruikt kunnen worden. Maar het is geen TV omdat het geen tuner heeft. Het is dan ook een zeer speciaal product en bedoeld voor specifiek gebruik zoals onderwijs of bedrijfspresentaties. Het is onwaarschijnlijk dat een consument het nuttig zou vinden, niet in de laatste plaats omdat de afmetingen (224x132x9 centimeter) en het gewicht (105 kilo) het moeilijk maken om te weten waar je het moet neerzetten.

ViewSonic IFP9850: technische specificaties

De ViewSonic IFP9850 is een 98-inch LED-scherm met 4K-resolutie (3.840×2.160 pixels) en een 20-punts infrarood touch-laag die multi-touch-compatibel is. Binnenin zit een quad-core CPU (ARM Cortex Dual Core A73 1.2GHz+Dual Core A53) die draait op 1.2 GHz en een vijf-core Mali G51 GPU. RAM geheugen is 3 GB, ROM is 16 GB. Vooraf geïnstalleerd zijn het op Android 8 gebaseerde ViewBoard OS, de myViewBoard tool, een op Chromium gebaseerde browser en de Zoom app voor videoconferenties. De poorten zijn zeer uitgebreid: drie HDMI 2.0 ingangen (en een uitgang), een VGA poort, een 3,5 mm audio ingang en uitgang, een SPDIF audio uitgang, drie USB 3.0 en twee USB 2.0 poorten, een Ethernet poort en een slot voor het toevoegen van een Wi-Fi verbindingsmodule. Er is ook een goed audiogedeelte, met twee 10 Watt luidsprekers en een 15 Watt subwoofer. Niet veel vermogen, maar genoeg voor het gebruik waarvoor dit vreemde product wordt ingezet.

ViewSonic IFP9850: waar is hij voor en hoeveel kost hij

Het is duidelijk dat een apparaat als dit niet bedoeld is om tv-series op Netflix te kijken of foto’s te bewerken in Photoshop. Het is een scherm dat bedoeld is voor training- en vergaderruimten, waar zowel de grootte als de aanraakmogelijkheden kunnen worden benut. Het professionele gebruik wordt bevestigd door de prijs: 9.499 dollar, exclusief de muurbevestigingsbeugel (189 dollar) of andere opties die nuttig kunnen zijn in vergaderzalen.