Xiaomi Watch Color 2 officieel: AMOLED-scherm, lange batterijduur en jeugdig design

Xiaomi Watch Color 2 is officieel in China: een jeugdige smartwatch met goede hardware en een zeer aantrekkelijke prijs

Xiaomi Watch Color 2 werd officieel aangekondigd tijdens een evenement dat het bedrijf in zijn geboorteland China hield. Het is een smartwatch gewijd aan sport, en dat zie je aan de hoekige, bijna agressieve vorm van de behuizing en vooral aan de structuur van de geperforeerde siliconen bandjes die geen poging doen om de sportieve houding te verbergen.

En van een smartwatch wiens naam “Color” is, kun je alleen maar een sportieve interpretatie van de bandjes verwachten, maar ook verkrijgbaar in verschillende kleuren die de Xiaomi Watch zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Bij de lancering zijn er zes aangekondigd: blauw, groen, oranje en geel, maar er zijn ook de klassieke zwarte en witte voor degenen die een meer discreet instrument wensen. Xiaomi’s Watch Color 2 is, geheel in lijn met de traditie van het Chinese bedrijf, een product dat sterk gericht is op waar voor je geld. Het goede niveau van de hardware – er zit zelfs een sensor in voor het meten van SpO2 – wordt gecompenseerd door een prijs die, in China, zeer aantrekkelijk lijkt.

Xiaomi Watch Color 2: hoe ziet hij eruit

Xiaomi Watch Color 2 heeft een rond AMOLED-scherm met een iets grotere diagonaal in vergelijking met zijn voorganger: hij gaat van 1,39 inch naar 1,43 inch, terwijl de pixeldichtheid 326 ppi bedraagt. Er is een ruime keuze uit meer dan 200 wijzerplaten. Daaromheen zit een metalen frame dat verkrijgbaar is in drie verschillende afwerkingen, wat samen met de drie bandkleuren die bij de introductie beschikbaar zijn een relatief ruime keuze biedt.

Xiaomi Watch Color 2 ondersteunt 117 sportmodi, waarvan 19 professionele. Monitoring is verzekerd door de aanwezigheid van GPS met dubbele frequentie en sensoren voor continue monitoring van hartslag (24/7), bloedzuurstofverzadiging (SpO2) die ook slaapmonitoring mogelijk maken. Er is ook NFC voor contactloze betalingen en Bluetooth voor verbinding met smartphones of rechtstreeks met een headset. Waterbestendigheid tot 5 atmosferen is ook belangrijk voor sporters.

Op het gebied van autonomie claimt Xiaomi tot 30 uur batterijduur voor de Watch Color 2 met actieve GPS-tracking, zonder welke tot 12 dagen zonder oplader kunnen worden doorgebracht, terwijl de maximale autonomie wordt bereikt met de energiebesparende modus die tot 24 dagen mogelijk maakt. De batterij is 470 mAh, 50 mAh meer dan zijn voorganger.

Xiaomi Watch Color 2: hoeveel kost hij

Xiaomi Watch Color 2 is aangekondigd in China, waar hij al te pre-orderen is, en de eerste exemplaren daadwerkelijk vanaf 30 september op de markt komen. De pre-orderprijs is vastgesteld op het equivalent van ongeveer 120 euro, terwijl zodra deze fase is voltooid de Xiaomi Watch Color 2 zal worden aangeboden tegen de catalogusprijs van ongeveer 130 euro.

Nog geen informatie over de vraag of het apparaat in Europa zal worden verkocht. Als het echter aankomt, zal het zeker tegen een hogere prijs zijn als gevolg van hogere belastingen en transportkosten.