Wanneer komen de nieuwe Rick & Morty afleveringen uit

De populaire Rick and Morty cartoon is nu aan zijn zesde seizoen toe, maar wanneer zien we hem op televisie? Als alles goed gaat, is dat de datum om naar uit te kijken

Fans van Rick and Morty vragen zich nog steeds af wanneer het zesde seizoen van de multiversum-set cartoon komt. Er is echter één nieuwtje dat veel goeds belooft voor een releasedatum: schrijver Alex Rubens bevestigde op Twitter dat hij al bezig is met het schrijven van seizoen 7.

Een paar woorden die Rick and Morty-fans geen twijfel laten bestaan: seizoen 6 is al geschreven en het enige dat nog rest is het maken van de tekenfilm. Hoewel er geen officiële bevestiging is, zijn er ook geen ontkenningen, maar het laat zich raden wanneer de nieuwe afleveringen zullen worden uitgebracht. Elk seizoen van de tekenfilm bestaat uit 10 afleveringen en het is sinds 2018 dat Adult Swim 70 afleveringen heeft besteld, genoeg om tot seizoen 10 te komen. Dit suggereert dat het releaseschema van de tekenfilm een regelmatig patroon zou kunnen volgen: de trailer zal ongeveer drie maanden voor de releasedatum worden gepresenteerd, die hetzelfde zou kunnen zijn als de andere seizoenen die tot nu toe zijn uitgebracht: waarschijnlijk de zomer van 2022. Laten we eens kijken waarom dat de meest waarschijnlijke datum is.

Rick and Morty: de woorden van de schrijvers

De makers van de tekenfilm hebben de eerste hints gegeven dat het schrijven voor Rick and Morty 6 al is afgerond. De eerste die het aankondigde op Twitter was Rubens, die wrang schreef: “Mag ik zeggen dat we zijn begonnen met het schrijven van Rick and Morty Seizoen 7? (Zo niet, dan hebben we dat niet gedaan en doe ik dat ook niet).”

Schrijver Cody Ziglar heeft op sociale media ook bevestigd dat seizoen 7 al klaar is. Dit betekent dat seizoen 6 in productie is en het niet lang meer duurt voordat fans eindelijk nieuwe afleveringen van hun favoriete personages kunnen zien.

Rick and Morty 6: Wanneer komt het uit

Nu we het vijfde seizoen van Rick and Morty naderen, lijkt er een soort regelmaat te zitten tussen seizoensaankondigingen en aankomst op Netflix streaming. Seizoen 5 arriveerde in de zomer in de VS en na twee of drie maanden in Italië, net als de vorige.

Dit betekent dat de komst van de afleveringen van seizoen 6 ook deze trend zou kunnen volgen: in de zomer van 2022 in de VS en in de herfst in Italië, tenzij Netflix besluit om een gelijktijdige lancering uit te voeren in de verschillende landen waar het streamingplatform aanwezig is.

Voor een officiële bevestiging dat de komst van seizoen 6 aanstaande is, is het alleen nog wachten op de onthulling van de eerste trailer, die meestal een paar maanden voor de releasedatum online komt.

Rick and Morty 6: het plot

Hoewel de schrijvers hebben bevestigd dat seizoen 7 geschreven is, blijft het plot van Rick and Morty seizoen 6 volledig vertrouwelijk. Zeker, met elk seizoen leren we deze twee personages beter en beter kennen terwijl ze in het multiversum leven, springend door ruimte en tijd. Tussen humor en plotwendingen door geven de schrijvers steeds meer inhoud aan hun absurde personages, om de fans nieuwe en intrigerende avonturen te bezorgen.