Batchverwerking vanuit de cloud

Net op tijd voor de start van de IT-beurs CeBIT, die morgen in Hannover begint, zetten de Honico Group en Basycs GmbH een cloudservice voor batchverwerking op. “batch4you” wordt gebruikt voor taakverwerking op de achtergrond van SAP-applicaties.

Meer en meer bedrijven, vooral in de groeiende MKB-sector, bereiken hun grenzen bij het automatiseren van routinewerk en achtergrondverwerking in SAP met de standaard: Het doel is hier echter meestal om lange projectlooptijden en investeringen in implementatie, licenties, onderhoud, verdere hardware en dure opleiding van werknemers, alsmede de verbintenis tot langetermijncontracten te vermijden. Verdere vereisten zijn ook het behoud van de prestaties – vaak met een gelijktijdige vermindering van uitrusting en budgetten -, een aanzienlijke kostenvermindering en de ontlasting van de werknemers.

Volgens de aanbieders kan de “batch4you”-dienst de uitdagingen aan zonder dat bedrijven de bijbehorende software hoeven aan te schaffen en te implementeren. De dienst biedt handige taakcontrole om bedrijfsprocessen in SAP efficiënt te plannen, te beheren en te bewaken. Bovendien kunnen complexe verwerkingen met gedifferentieerde afhankelijkheden en meervoudige structuren gemakkelijk in kaart worden gebracht – en dit alles vanuit de cloud.

Maandelijkse opzegtermijn voor het verwerken van jobs

De klant beheert en administreert zijn jobs via de software in de cloud, maar zijn gegevens blijven bij hem. De klant heeft dus geen licenties, onderhoud en extra hardware meer nodig; er wordt alleen betaald voor het aantal jobs dat elke maand wordt uitgevoerd. De dienst vereist geen verbintenis op lange termijn. De dienst kan maandelijks worden opgezegd.

En als de SAP-achtergrondverwerking geheel of gedeeltelijk moet worden uitbesteed, kan de gewenste dienst individueel worden geselecteerd en geboekt, bijvoorbeeld administratie, monitoring, alarmering/escalatie en back-upfunctie.

Basycs is op CeBIT vertegenwoordigd in hal 2, stand E37.