Nfon biedt telefonie vanuit de cloud

Met zijn nieuwe kernproduct Cloudya stapt Nfon nu in de cloud-telefoniebusiness. De oplossing, die is gebaseerd op WebRTC-webtechnologie, luidt een paradigmaverschuiving in voor de telefonieaanbieder.

Scepsis over de cloud verdwijnt ook in Duitsland langzaam en de nog jonge markt voor telefonieoplossingen uit de cloud wint aan belang. Toenemende mobiliteit en veranderende werkmodellen versterken deze trend.

De Cloud PBX Cloudya zou volgens Nfon bijzonder intuïtief in gebruik zijn.

Nu heeft ook PBX-aanbieder Nfon een antwoord op de toenemende complexiteit van de werkwereld: de telefonie-oplossing Cloudya. De Cloud PBX zou zich onder meer kenmerken door zijn uniforme interface en zijn apparaatonafhankelijkheid.

Technische specificaties van de Cloud PBX

Het telefoonsysteem uit de cloud is gebaseerd op de webtechnologie WebRTC. Dit betekent dat de Cloudya suite kan worden aangeboden in de browser, via een desktop of een mobiele app, maar ook op de werkplek via de bureautelefoon. Bovendien is de oplossing apparaatonafhankelijk en voor de gebruiker toegankelijk via een overkoepelende login.

Het bedrijf ziet Cloudya niet alleen als "een nieuw product. Cloudya is een essentiële bouwsteen van een paradigmaverschuiving" die binnen de provider plaatsvindt. Zo is de cloud PBX de "hoeksteen voor een dynamische en constante evolutie naar een uitgebreid UCaaS-aanbod," verklaart Hans Szymanski, CEO en CFO van Nfon.

Cloudya is vanaf 1 november in zijn nieuwste versie beschikbaar voor Chrome. Tegen 1 februari 2019 zullen achtereenvolgens lanceringen plaatsvinden voor de mobiele apps iOS (vanaf 10.0) en Android (vanaf 7.0), alsook voor de desktop-apps voor macOS vanaf 10.12 en vanaf Windows 10, inclusief browserversies voor Safari en Firefox. Volgens het bedrijf zal de cloud PBX voor het eerst beschikbaar zijn via een Europabreed en homogeen tariefmodel.

Nfon Partner Community

Om de communicatie tussen resellers te verbeteren, lanceert de telefonieprovider het virtuele platform Nfon Partner Community. Verwacht wordt dat de toegenomen communicatie tussen partners het verkooplandschap en de waardeketens binnen het partnerlandschap zal verbeteren.

De wederverkopers van de provider zullen zich op het platform kunnen voorstellen met een profiel, informatie over productcategorieën kunnen vinden en bestellingen kunnen plaatsen. Het platform wordt echter niet beheerd door Nfon, zodat het geen aanvulling is op de bestaande ondersteuning van de telefonieaanbieder, maar slechts een extra instrument om aanvullende oplossingen in het partnerlandschap te kunnen aanbieden.