Matthias Jablonski verlaat Also

De jarenlange Also-manager Matthias Jablonski verlaat de distributeur uit Soest. Als Vice President Key Account Solution Sales zorgde de sales professional het laatst voor de grootste systeemhuispartners van het bedrijf.

Ook hier vertrekt weer een ervaren manager: Matthias Jablonski verlaat de onderneming nadat hij meer dan 20 jaar voor de in Soest gevestigde omroeporganisatie had gewerkt. Als Vice President Key Account Solution Sales was de manager het laatst verantwoordelijk voor de verkoop in het Value segment. In deze functie hield hij zich onder meer bezig met de belangrijkste systeemhuispartners van de distributeur.

Ook bevestigde IT-BUSINESS desgevraagd alleen het feit dat Jablonski vertrekt, maar gaf geen verdere details over de omstandigheden van zijn vertrek. De manager had zijn leidinggevende positie in de value business pas begin 2012 overgenomen toen de distributeur zijn verkoop herstructureerde. Op dat moment was Jochen Bless belast met de verkoop van volumes, die het bedrijf inmiddels ook heeft verlaten.

Het huidige Also is voortgekomen uit de fusie van de distributeurs Actebis Peacock (Soest) en Also (Straubing), waarvan de Duitse nationale bedrijven in oktober 2011 juridisch zijn gefuseerd. Tijdens de fusiefase was Jablonski gedurende ongeveer een jaar als Vice President Product Marketing verantwoordelijk voor de HP Business Unit. Tussen 2004 en 2011 stond hij aan het hoofd van de divisie Product Marketing & Retail van Actebis Peacock.

Reorganisatie van het management

Jablonski behield zijn positie als Vice President tot na augustus 2012, toen ook de managementstructuren volledig werden herzien en het middenkaderniveau werd afgeschaft. Als gevolg daarvan moest bijna de hele ploeg van vice-presidenten, inclusief Bless, het bedrijf verlaten. |Mmh