Sony Duitsland baas Manfred Gerdes verlaat het concern

De vorige baas van Sony’s Duitse landenkantoor, Manfred Gerdes, heeft het concern verlaten. De definitieve regeling voor de opvolging is nog niet duidelijk. Jürgen Schmitz zal de verantwoordelijkheid op interim-basis overnemen.

Manfred Gerdes, tot nu toe directeur van Sony Deutschland GmbH, verlaat het bedrijf met onmiddellijke ingang. In afwachting van een opvolger voor de 53-jarige manager zal Jürgen Schmitz (43) voorlopig de leiding van Sony Deutschland GmbH op zich nemen. Schmitz werkt sinds 1994 voor Sony. De afgelopen drie jaar was hij in dienst van Sony Duitsland als Director Finance & Operations en als lid van de Management Board.

Manfred Gerdes begon zijn carrière bij Sony in 1996 als Sales Director bij de Sony Computer Entertainment Division (SCED). In 1997 werd hij benoemd tot algemeen directeur van SCED. Daar – zo wordt Gerdes door het bedrijf in de afscheidsaankondiging geprezen – “was hij als Senior Vice President verantwoordelijk voor het bereiken van het marktleiderschap van de onderneming in Duitsland en Oostenrijk”. In februari 2005 werd Gerdes vervolgens benoemd tot algemeen directeur van Sony Deutschland GmbH. In deze functie heeft hij met succes de herstructurering en de overbrenging van het hoofdkwartier van de onderneming van Keulen naar Berlijn tot een goed einde gebracht. Daarnaast gaf Gerdes vorm aan de strategische heroriëntatie van het bedrijf.

“Ik wil Manfred Gerdes bedanken voor zijn bijdrage aan zowel Sony Electronics als Sony Computer Entertainment en wens hem het allerbeste voor de toekomst,” aldus Fujio Nishida, die als President Sony Europe eerder de meerdere was van Gerdes.