Jochen Moll verlaat Intershop

Na drie en een half jaar aan het roer van Intershop te hebben gestaan, verlaat CEO Jochen Moll de softwareproducent per 30 september. De voormalige baas van EMC Duitsland wordt opgevolgd door Intershop CTO Jochen Wiechen.

Jochen Moll, CEO van Intershop, geeft zijn functie op eigen verzoek vervroegd op en verlaat het bedrijf per 30 september. Hij zal op 1 september worden opgevolgd door Jochen Wiechen, voorheen Chief Technology Officer (CTO). Tegelijkertijd zal Axel Köhler, momenteel Senior Vice President Sales & Marketing bij Intershop, als nieuw lid van de Raad van Bestuur de verantwoordelijkheid overnemen voor Sales, Marketing en Communicatie, alsmede voor Professional Services. Moll was eerder verantwoordelijk voor deze gebieden.

De manager trad in april 2012 toe tot de raad van bestuur van Intershop als woordvoerder. Sindsdien heeft hij zich vooral toegelegd op het heroriënteren van de in Jena gevestigde e-commercespecialist als een internationale software- en dienstverlener. Intershop ging in 1992 van start en was een van de eerste fabrikanten ter wereld die software voor online handel op de markt bracht, voordat het bedrijf na de millenniumwisseling met de dot-com crash struikelde.

Voordat Moll bij Intershop kwam, leidde hij als CEO de softwarefabrikant BizSphere, die gespecialiseerd is in oplossingen voor de verkoop. Van 2006 tot medio 2010 werkte de bedrijfseconoom voor opslaggigant EMC. Daar gaf hij aanvankelijk leiding aan de Duitse activiteiten als Managing Director, alvorens de activiteiten met grote systeemintegratoren en strategische allianties op EMEA-niveau te ontwikkelen. Daarvoor bekleedde Moll verschillende managementfuncties bij IBM. De IT-professional stond onder meer aan het hoofd van de IBM Software Group in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Van medio 2000 tot eind 2003 was hij Vice President voor het IBM Channel in de regio.