B.com-directeur Patrick Köhler verlaat het bedrijf

Patrick Köhler, algemeen directeur van de in Keulen gevestigde distributeur B.com, heeft het bedrijf verlaten. De manager is op eigen verzoek vertrokken, aldus het in het Rijnland gevestigde bedrijf.

Er heeft een verandering plaatsgevonden aan de top van B.com: Patrick Köhler, sinds maart van dit jaar algemeen directeur van de in Keulen gevestigde distributeur, heeft het bedrijf verlaten. Zoals de directie van het bedrijf IT-BUSINESS heeft meegedeeld, is de directeur op eigen verzoek vertrokken. Torsten Belverato en Siegbert Wortmann blijven dus in de directie van de IT-groothandel.

Köhler kwam in oktober 2011 naar B.com van broadliner Ingram Micro, waar hij als derde lid toetrad tot de raad van bestuur van de toenmalige AG. Nadat de onderneming in maart van dit jaar de insolventieprocedure had overleefd en was omgevormd tot een GmbH (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid), bleef de directeur het bedrijf leiden samen met zijn vroegere collega in de raad van bestuur Torsten Belverato. De ondernemer Siegbert Wortmann, bestuurslid en eigenaar van Wortmann AG, was als investeerder toegetreden tot de noodlijdende distributeur en stelde zo het voortbestaan ervan veilig.

Meer dan 20 jaar in de distributie

Patrick Köhler is al meer dan 20 jaar werkzaam in de IT-distributiesector. Hij is nu 38 en begon zijn carrière bij Frank & Walter, waar hij werd opgeleid tot groothandelaar en exporteur. Vervolgens werkte hij daar als productmanager voor het Yakumo huismerk.

In 1996 stapte Köhler over naar Macrotron als productmanager en bouwde daar de huismerkactiviteiten en later de divisie printers en benodigdheden op. Na de overname van Macrotron door Ingram Micro bekleedde hij verschillende managementfuncties op het gebied van inkoop, productmarketing en verkoop bij de broadliner. Meest recentelijk was de bedrijfseconoom werkzaam bij Ingram Micro als Director Digital Imaging Group in de DACH-regio en was hij tevens verantwoordelijk voor de Europese inkoop voor randapparatuur. □