Barbara Koch wordt hoofd Duitsland bij Tech Data

Tech Data vult de functie van algemeen directeur Duitsland in met Barbara Koch. Zij zal als Vice President verantwoordelijk blijven voor de business unit Advanced Solutions in DACH. Tegelijkertijd wordt Michael Görner gepromoveerd tot Vice President Advanced Solutions voor Duitsland.

Tech Data reorganiseert zijn managementstructuren in Duitsland. Barbara Koch neemt met onmiddellijke ingang de functie van Managing Director Duitsland over bij de in München gevestigde distributeur. De ervaren executive blijft als Vice President op DACH-niveau verantwoordelijk voor de divisie Advanced Solutions, waarin Tech Data zijn business bundelt met infrastructuur-, beveiligings- en IoT-oplossingen. In haar nieuwe rol als hoofd van Duitsland vallen ook Endpoint Solutions, Datech Solutions (technische oplossingen), Maverick AV Solutions en Global Computing Components (GCC) onder haar bevoegdheid. Zij is ook verantwoordelijk voor de verkoop en marketing in Duitsland.

Koch blijft rapporteren aan Michael Dressen, Senior Vice President & Regional Managing Director DACH. Zij stond aanvankelijk aan het hoofd van de business unit Advanced Solutions in Duitsland en Oostenrijk, en vanaf medio 2018 ook in Zwitserland. De manager maakt sinds 2014 deel uit van het managementteam van Tech Data. Daarvoor was zij werkzaam bij IBM, waar Koch sinds 2011 Vice President was in de IBM Systems Technology Group en managementverantwoordelijkheden had op internationaal niveau. Tot die tijd bekleedde zij diverse marketing- en verkoopfuncties, waaronder Director Server & Storage Sales, in Duitsland. De in informatica afgestudeerde begon haar loopbaan bij IBM in 1991 als Account Manager.

Nieuwe taak voor Michael Görner

Gelijktijdig met de nevenfunctie van Koch neemt Michael Görner de leiding over als Vice President Advanced Solutions in Duitsland. De manager was voorheen als Business Unit Director verantwoordelijk voor de business met oplossingen van IBM en Dell. Hij had al sinds 2006 de leiding over het IBM-bedrijfsonderdeel, en begin 2019 kwam daar het Dell-onderdeel bij. In de tussentijd stond de channel professional ook aan het hoofd van de Solutions & Innovations business unit, die zich bezighield met cloud en managed services. Görner werkt sinds 1995 bij Tech Data.