iPhone 12 zal twee belangrijke beperkingen hebben op 5G-netwerk

De nieuwe iPhone-serie ondersteunt 5G-connectiviteit, maar netwerkgebruik zal twee belangrijke beperkingen hebben voor de iPhone 12: hier is wat ze zijn

Voorbestellingen voor de nieuwe modellen uit de iPhone 12-serie zijn recordbrekend, maar informatie die afkomstig is van Apple’s smartphone-certificeringen brengt nieuwe beperkingen aan het licht voor sommige van hen. Als de batterijen kleiner zijn dan die van de iPhone 11, heeft de veelgeprezen 5G-connectiviteit ook twee grote beperkingen.

Het eerste stukje informatie dat twijfels oproept over de nieuwe iPhone 12 is de grootte van de batterijen, die ondanks een lager amperage dan de voorganger iPhone 11 toch een betere batterijlevensduur zouden bieden dankzij de efficiëntie van de nieuwe A14 Bionic-chip met Neural Engine. De hausse in voorbestellingen voor iPhone 12 is te danken aan een andere functie: ondersteuning voor de 5G-connectiviteitsnorm. Dit is een functie die vooral populair is in China, waar het 5G-netwerk al op grote schaal is ontwikkeld, maar juist deze technologie heeft beperkingen die de prestaties van niet-Pro-smartphones in gevaar kunnen brengen.

iPhone 12 en het 5G-netwerk: de beperkingen

De certificeringen die op internet zijn verschenen voor de nieuwe iPhone 12 onthullen alle functies van Apple’s smartphones en in het bijzonder die over de 5G-connectiviteitsnorm, een van de aspecten waar gebruikers het meest naar uitkijken. Anatel, het Braziliaanse agentschap voor smartphonecertificering en het equivalent van de Amerikaanse FCC, heeft echter enkele beperkingen aangegeven voor het gebruik van het 5G-netwerk voor de niet-Pro-modellen in de nieuwe smartphonereeks.

De iPhone 12 ondersteunt 4G en 5G sub-6-netwerknormen, maar niet millimetergolf (mmWave), die veel hogere downloadsnelheden belooft. Alleen iPhone 12 Pro en Pro Max ondersteunen millimetergolf naast 5G sub-6. Bovendien lijkt het erop dat de 5G-netwerkfunctionaliteit automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de smartphone in dual SIM-modus wordt gebruikt. Dit zijn de twee belangrijkste beperkingen bij het gebruik van 5G-netwerk met iPhone 12.

iPhone 12, batterijformaten

De batterij van iPhone 12 Mini zou slechts 2227 mAh zijn, terwijl iPhone 12 en de Pro worden geleverd met een batterij van 2815 mAh en de Pro Max-versie 3687 mAh. Dit zijn lagere amperages dan de overeenkomstige iPhone 11-voorgangers, die in plaats daarvan waren uitgerust met 3110 mAh-batterijen, 3190 mAh voor de Pro-versie en 3969 mAh voor de Pro Max. Ondanks het feit dat ze kleiner van formaat zijn, zou het gebruik van de nieuwste generatie chip van Apple, de A14 Bionic met Neural Engine, de smartphones een geoptimaliseerde en goede batterijduur geven.

Volgens de certificering zou de iPhone 12 mini een batterijduur van ongeveer 15 uur hebben voor het afspelen van video’s, tegenover 13 uur voor de iPhone SE 2020. Wat iPhone 12 en Pro betreft, is de batterijduur voor het afspelen van video’s 17 uur, hetzelfde als bij iPhone 11, ondanks de batterij met een lagere stroomsterkte. Over de accuduur van de iPhone 12 Pro Max is nog geen informatie beschikbaar.

iPhone 12, zal ook in Brazilië worden geassembleerd

De certificeringsinstantie Anatel geeft niet alleen de technische specificaties van de nieuwe iPhone 12, maar onthult ook dat de modellen in Brazilië zullen worden geassembleerd, althans de modellen die voor de Amerikaanse markt zijn bedoeld. Uit de documentatie blijkt dat ten minste de iPhone 12 zal worden geassembleerd door het bedrijf Foxconn, gevestigd in Brazilië, en in fabrieken in India en China.