Privé 5G-netwerk voor bedrijven

De Amerikaanse telecommunicatiegroep Verizon Business lanceert in samenwerking met Nokia een “Privé 5G”-platform voor wereldwijde bedrijven in Europa en de regio Azië-Stille Oceaan. De oplossing maakt deel uit van de Network-as-a-Service-strategie.

De nieuwste standaard voor mobiele communicatie zal een revolutie teweegbrengen in de netwerkwereld. Om bedrijven in staat te stellen gebruik te maken van een speciaal next-generation netwerk, heeft Verizon Business nu een “Private 5G”-platform gelanceerd voor wereldwijde ondernemingen in Europa en de regio Azië-Pacific. Het platform wordt gerealiseerd in samenwerking met Nokia. De oplossing maakt gebruik van de particuliere draadloze netwerkoplossing van het Zweedse telecommunicatiebedrijf. De Digital Automation Cloud maakt de implementatie van toepassingen via een webgebaseerde interface mogelijk.

Een “Private 5G”-netwerk is een op zichzelf staand netwerk. Het bestaat uit kleinere radiomasten (micromasten) en kleine radiobasisstations (small cells) en is verbonden met het lokale netwerk (LAN) en de bedrijfstoepassingen. Een voordeel hiervan, naast de uiterst lage latentie en de hogere snelheid, is dat bedrijven een op maat gemaakt mobiel netwerk kunnen opzetten zodat geen gegevens via openbare netwerken hoeven te worden verzonden. Volgens Verizon Business richt het aanbod zich met name op bedrijven met productie-, distributie- en logistieke faciliteiten.

Daarnaast zal de lancering van Private 5G Verizon Media ook in staat stellen om zijn contentcreatie-, productie- en distributietechnologieën op een schaalbare en realtime manier beschikbaar te maken voor wereldwijde klanten.

Alles voor 5G

Naast zijn bestaande 5G-lab en productiestudio in Londen, kondigde Verizon Business onlangs een 5G-roamingdienst aan in Zuid-Korea. Het is ook een stichtend lid van het 5G Future Forum, een groep van wereldwijde 5G-leiders die de inzet van 5G en interoperabele oplossingen op basis van multi-access edge computing (MEC) versnellen.

>