Overstappen naar Very Mobile: hoe doe je dat, kosten en beperkingen

Om over te stappen naar Very Mobile, moet je de voorwaarden goed kennen. Dit is alles wat u moet weten

Very Mobile is de nieuwe virtuele low-cost operator van Wind Tre. Zoals Tim en Vodafone in het verleden hebben gedaan, heeft ook Wind-Tre besloten zijn aanbod te versterken met een virtuele operator die gebruik maakt van zijn eigen netwerk en concurrerende tarieven aanbiedt. Het eerste aanbod van Very Mobile omvat onbeperkte minuten en sms’jes, 30 GB data (met downloadsnelheden van 30 mega per seconde) voor €4,99 per maand.

Very Mobile wil Iliad op eigen terrein uitdagen, met een operator met lage aanbiedingen en geen verborgen kosten. Alle premium diensten zijn standaard uitgeschakeld en er is speciale ondersteuning in geval van problemen. Veel mensen denken erover om over te stappen op Very Mobile om te besparen op hun maandelijkse abonnement: hoe maak je de overstap? Wat zijn de activeringskosten voor een SIM-kaart? Zijn er extra kosten voor wie van een bepaalde operator overstapt? Er is een specifiek antwoord op al deze vragen, dat we in de volgende regels zullen proberen uit te leggen.

Hoe overstappen naar Very Mobile

Om klant van Very Mobile te worden, kunt u naar de website van de mobiele operator gaan en een SIM-kaart kopen. Wanneer u zich aanmeldt voor het aanbod, kunt u uw telefoonnummer en uw operator aangeven om de portabiliteit uit te voeren. Gewoonlijk wordt de overdracht van uw nummer naar Very Mobile in maximaal drie werkdagen uitgevoerd. Om geen problemen te ondervinden, is het noodzakelijk om het formulier correct in te vullen tijdens de online aankoop.

Hoeveel kost het om over te stappen naar Very Mobile

De eenmalige kosten voor de aankoop van de SIM en activering bedragen 5 euro. Deze prijs geldt echter niet voor iedereen, maar alleen voor wie overstapt van de virtuele operatoren, Iliad en Fastweb. Als u klant bent van Wind Tre, Vodafone of TIM, kost de overstap naar Very Mobile 25 euro.

De speciale functies houden hier echter niet op. De operator heeft online een document gepubliceerd waarin hij preciseert dat voor degenen die geen klant zijn van Wind-Three, maar dat wel zijn geweest in de 30 dagen voorafgaand aan het verzoek om overdraagbaarheid, de kosten van de overstap naar Very Mobile 19 euro extra in rekening zullen worden gebracht, die van hun resterende beltegoed zullen worden afgetrokken. Deze beslissing werd genomen om driehoeksmetingen van Wind – Tre tot Zeer Mobiel te vermijden.

Hetzelfde geldt ook voor degenen die nu klant zijn bij Tim en Vodafone, maar afkomstig zijn van Wind – Tre en de overstap in de afgelopen 30 dagen heeft plaatsgevonden. In dat geval kost de overstap 44 euro: 25 euro voor het basistarief plus 19 euro voor Very Mobile.

Very Mobile-aanbiedingen

Voorlopig is er slechts één Very Mobile-aanbieding beschikbaar, met een korting die geldt voor de eerste 20.000 abonnementen. De kosten bedragen €4,99 per maand voor onbeperkte belminuten, sms’jes en 30GB dataverkeer. Er zijn geen extra kosten voor Very Mobile en sommige diensten, zoals “Ik heb je gezocht”, “RingMe” en “Hotspot” zijn gratis. Voor roaming in het buitenland kunt u gebruikmaken van onbeperkte belminuten en sms’jes en 2,4 GB aan data. Klantenservice is ook beschikbaar via 1929 of 800994444 (nummer voor niet-klanten). In de Google Play Store en App Store is er de gratis Very Mobile app, waarmee u uw SIM-kaart kunt activeren en beheren.