IPhone 7, DIY home button reparatie is onmogelijk

Sommige gebruikers hebben zelf geprobeerd de home button van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te vervangen: de smartphones werkten niet meer

Apple heeft in de loop der jaren geprobeerd een vrij gesloten omgeving op te bouwen. Een eigen besturingssysteem (macOS voor computers en iOS voor smartphones), exclusieve applicaties en de Apple Genius die altijd klaarstaat om de hulpvraag van gebruikers te beantwoorden.

En als het gaat om het repareren van apparaten, is er ook een naslagwerk: de Apple Stores. In de loop der jaren zijn er ketens ontstaan die dezelfde service bieden als Apple, maar tegen iets lagere prijzen. Apple heeft niet geprobeerd om dit fenomeen te belemmeren, maar heeft in de nieuwste iPhone 7 software geïntroduceerd die de mogelijkheden van doe-het-zelfreparaties beperkt. Sommige gebruikers hebben namelijk geprobeerd de fysieke knop van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te vervangen, maar toen ze de smartphone weer aanzetten, kwamen ze voor een onaangename verrassing te staan: een bericht waarschuwde hen dat de nieuwe knop niet door het systeem werd herkend en dat het onmogelijk was om de smartphone te gebruiken.

Het belang van de homeknop

De test werd uitgevoerd door verschillende gebruikers en ook door gespecialiseerde iPhone-reparatiecentra. Het resultaat was steeds hetzelfde: de doe-het-zelf-homeknop werd niet herkend door de smartphone. Gebruikers hebben geprobeerd Apple om uitleg te vragen, maar hebben geen antwoord gekregen, hoewel sommige Apple-genieën een bevestiging hebben gekregen: de Home-knop kan alleen in Apple Stores worden vervangen. En de reden is ook heel simpel. De homeknop is een van de belangrijkste onderdelen van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, hiermee kunt u de 3D Touch bedienen en terugkeren naar het hoofdscherm van de smartphone. Als het stuk gaat, moet de gebruiker het niet alleen vervangen, maar ook de smartphone kalibreren met het nieuwe onderdeel. En de kalibratie kan alleen worden gedaan in de Apple Store. Dus als je de homeknop van je iPhone 7 of iPhone 7 Plus wilt vervangen, is de enige winkel die dit kan doen de dichtstbijzijnde Apple Store.