Hoeveel kost het om een iPhone-batterij te vervangen?

Gaat de batterij van uw iPhone nu minder dan een halve dag mee? Een vervanging door Apple Authorized Centers kost minder dan je denkt. Hier is de prijslijst

Zelfs iPhone batterijen raken vroeg of laat leeg en moeten worden vervangen. Zoals u wellicht al weet, is sinds de allereerste iPhone (de historische “Edge” of “2G” uit 2007), de batterij van de iPhone geïntegreerd en vereist de tussenkomst van een door Apple erkende technicus om deze te vervangen, anders vervalt de standaard garantie.

Door de jaren heen is Apple nooit afgestapt van dit beleid, dat geleidelijk aan ook veel andere fabrikanten van high-end smartphones hebben gevolgd. Maar hoeveel kost het vandaag om een iPhone-batterij te vervangen?

Hoeveel kost het om een iPhone-batterij te vervangen tot 31 december 2018

“Vandaag” is hier het sleutelwoord: de huidige prijzen zullen veranderen vanaf 31 december 2018, wanneer de vervanging van de batterij één prijs zal hebben voor alle iPhone-modellen behalve de iPhone X: 49 euro. Voor de topversie zal de nieuwe batterij vanaf volgend jaar 69 euro kosten. Voor die datum verschilt de prijs echter per model.

Op dit moment kost het vervangen van de batterij in Apple’s iPhone XS-, iPhone XS Max- en iPhone XR-modellen 69 euro. Het vervangen van de batterij van iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X kost 29 euro. Voor alle andere in aanmerking komende modellen kost de vervanging van de batterij 89 euro.

Vervang de iPhone-batterij met AppleCare+

Als je iPhone, ongeacht het model, onder de aanvullende AppleCare+-garantie valt, is de vervanging van de batterij altijd gratis. Als het toestel echter zodanig is beschadigd dat de batterij niet kan worden vervangen (bijvoorbeeld een gebarsten scherm), moet de schade eerst worden hersteld voordat de batterij kan worden vervangen, en aan de reparatie van de schade kunnen kosten zijn verbonden.

Hoe vervang ik de iPhone-batterij

Om de batterij in een iPhone te vervangen, zijn er twee mogelijke procedures. De eerste bestaat erin u een pakket te laten toesturen, waarin u uw smartphone kunt steken. Het pakket wordt vervolgens naar een Apple servicecentrum gestuurd en het bedrijf uit Cupertino garandeert reparatie binnen 6-8 werkdagen (vanaf het moment dat het servicecentrum het pakket ontvangt). Anders kunt u het toestel zelf naar het dichtstbijzijnde reparatiecentrum of naar een Apple Store brengen, maar alleen na het maken van een afspraak, of naar een van de erkende servicecentra. In dit geval kan de batterij binnen een dag worden vervangen, maar als het servicecentrum veel werk heeft of als er een reparatie nodig is voordat de iPhone-batterij wordt vervangen, dan garandeert Apple een verwerkingstijd van maximaal een week.