Hoe iPhone 8 opstarten in herstel- en DFU-modus

Apple heeft op zijn nieuwe smartphones, iPhone 8 en iPhone 8 Plus, de stappen veranderd om toegang te krijgen tot de DFU-modus en de herstelmodus, hier is hoe ze te activeren

Met de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus heeft Apple de methode veranderd om de herstelmodus en DFU-modus uit te voeren. Met de DFU-modus kun je de telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen, terwijl je in de DFU-modus de firmware kunt kiezen die je op de telefoon wilt installeren.

Tot de iPhone 7 hoefde je voor een herstel via de herstelmodus alleen maar de aan/uit-knop en de homeknop een aantal seconden tegelijk in te drukken. Als u dit echter op iPhone 8 doet, wordt de noodmodus geactiveerd. Om een herstel uit te voeren, moeten we de volume omlaag knop indrukken en vervolgens de aan/uit knop totdat we het Apple logo op het scherm van onze iPhone zien verschijnen. Dit is geen gemakkelijke operatie om uit te voeren. Ook omdat deze modus niet willekeurig zou moeten kunnen worden geactiveerd. De beste manier om dit te doen is door de iPhone 8 op een tafel te leggen en vervolgens de herstelmodus uit te voeren.

We moeten niet vergeten dat we om de toegang tot de herstelmodus te voltooien, na het indrukken van de juiste knoppen, een Lightning-kabel in onze telefoon moeten aansluiten en deze vervolgens in een pc of Mac moeten steken waar iTunes aanwezig is. Op deze manier kunnen we het toestel terugzetten naar de fabrieksgegevens, maar toch de nieuwste versie van iOS op onze smartphone installeren.

DFU-modus

Het inschakelen van de DFU-modus (Device Firmware Upgrade) als u dat wilt, is ook een langere en iets complexere operatie. Nogmaals, neem je tijd, dit is niet iets wat je in een haast moet doen. Allereerst leggen we de telefoon op een bureau of tafel en sluiten hem met een Lightning-kabel aan op onze PC of Mac waarop we iTunes hebben geïnstalleerd. Op dit punt raken we de toets voor laag volume aan, drukken dan gedurende 10 seconden de aan/uit-knop in en vervolgens gedurende 5 seconden de toets voor laag volume zonder de aan/uit-knop te verlaten. Haal na 5 seconden uw vinger van de aan/uit-knop, maar blijf de volumeknop nog 10 seconden ingedrukt houden. Dit is een moeilijke operatie die meer dan één poging kan vergen. Indien succesvol, zal het scherm van de telefoon uitgeschakeld worden en iTunes op uw Mac of PC zal herkennen dat het toestel in DFU modus staat. Om de DFU modus te verlaten, moeten we opnieuw opstarten. Druk hiervoor tegelijkertijd op de knop Volume omlaag en de aan/uit-knop totdat het Apple-logo op het display van de iPhone 8 verschijnt.