HOBLink JWT geoptimaliseerd voor Cisco ASA

HOB heeft HOBLink JWT geïntroduceerd als een Java RDP plug-in voor de Cisco ASA Series. Hierdoor kunnen externe medewerkers via een webbrowser op afstand toegang krijgen tot computers binnen een bedrijfsnetwerk.

HOB breidt Cisco’s Adaptive Security Appliances (ASA) via een plug-in uit met het Remote Desktop Protocol (RDP). Met de variant van HOBLink JWT kunnen externe gebruikers toegang krijgen tot externe Windows-systemen – vanaf elke computer, via een webbrowser en zonder lokale installatie- of beheerrechten. In combinatie met HOB MacGate is toegang op afstand tot Macs via Cisco ASA ook mogelijk.

De JavaRDP plug-in wordt geïnstalleerd op de betreffende Cisco ASA. De in de appliance geïntegreerde webserver host vervolgens ook de Java-client waarmee externe gebruikers toegang kunnen krijgen tot hun bedrijfscomputers.

HOB belooft perfecte prestaties, eenvoudig en centraal beheer en verbeterde beveiliging met de oplossing die is geoptimaliseerd voor Cisco ASA’s. Zo kunnen met HOBLink JWT ook de beveiligingsfuncties worden gebruikt die in de Cisco ASA-serie zijn geïntegreerd, zoals de sterke SSL-encryptie en de talrijke authenticatiemogelijkheden. Bij gebruik van de HOBLink JWT applet is toegang alleen mogelijk via het RDP protocol – het hele netwerk wordt niet geopend.

Met HOBLink JWT kunnen gebruikers via RDP toegang krijgen tot desktops, Windows servers met Remote Desktop Services en applicaties aldaar. Volgens de fabrikant omvat het functionele bereik van de oplossing ondersteuning voor twee monitoren, bidirectionele audio-ondersteuning en flexibele printfuncties.

De HOBLink JWT is beschikbaar als een stand-alone oplossing.