Cisco koopt Broadsoft

Cisco is nog steeds bezig met een koopgolf. Deze keer is het de beurt aan Broadsoft. De netwerkgigant krijgt een voet tussen de deur op het gebied van cloudcommunicatie.

De Amerikaanse netwerkfabrikant Cisco koopt Broadsoft, eveneens een Amerikaanse aanbieder van cloudcommunicatie, voor 1,9 miljard Amerikaanse dollar. De deal geeft Cisco in één klap een goede uitgangspositie op de markt voor cloudgebaseerde communicatieoplossingen en -diensten. Het is een nieuwe stap weg van een netwerk- en hardware-intensief bedrijf naar softwaregedefinieerde diensten- en bedrijfsmodellen. Broadsoft is slechts een van de vele overnames die Cisco dit jaar heeft gedaan – waaronder AppDynamics voor 3,7 miljard dollar en Viptela voor 610 miljoen dollar. Vrijdag nog kocht Cisco Perspica, een bedrijf dat zich bezighoudt met machine learning tools en analytics.

Broadsoft biedt zijn cloud communicatiediensten aan in 80 landen – waaronder Duitsland. Het bedrijf is opgericht in 1998 en staat sinds 2010 op de beurs genoteerd. De CEO is Michael Tessler, die vroeger bij Alcatel USA werkte. Het Broadsoft-portfolio bestaat uit cloud PBX-, UC-, teamsamenwerkings- en contactcenteroplossingen.

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 afgerond.