PC Extender maakt van dikke pc’s thin clients

Wyse Technology heeft “PC Extender” gelanceerd, een tool die een kosteneffectieve variant van desktopvirtualisatie mogelijk moet maken. Dit komt doordat de hardware, althans gedeeltelijk, behouden kan blijven.

De Wyse PC Extender maakt het mogelijk bestaande pc’s te blijven gebruiken als thin clients, waardoor de bedrijfstijd van de pc’s met één tot twee jaar wordt verlengd. Hierdoor kunnen organisaties die willen profiteren van de voordelen van een gevirtualiseerde computerinfrastructuur, maar niet al hun desktophardware in één keer willen vervangen door thin of zero clients vanwege kostenbeperkingen, geleidelijk de overstap maken.

De tool is een voor pc’s geoptimaliseerde versie van dezelfde software als die voor Wyse thin clients.

Hagen Dommershausen, Marketing Director Central Europe bij Wyse, promoot: “Wyse PC Extender biedt gebruikers een uitstekende gebruikerservaring, de IT-afdeling profiteert van gecentraliseerd, vereenvoudigd clientbeheer en een hogere beveiliging en de totale kosten worden verlaagd. Bestaande pc’s worden dus een deel van de oplossing – en zijn niet langer een deel van het probleem.”

Ondersteuning voor HDX, RDP, PCoIP en CPA

De software biedt ondersteuning voor “Citrix Xen Desktop” met “HDX”, “Microsoft RDP” en “PCoIP” voor gebruik met “VMware View”, evenals Wyse’s eigen Collaboration Processing Architecture (CPA)-protocol voor intelligente load balancing tussen server en client.

Ook inbegrepen is ondersteuning voor USB-randapparatuurfuncties, evenals multimedia- en Flash-ondersteuning met Citrix HDX en Microsoft RDP. Bovendien kan de tool worden gebruikt met “Wyse TCX Suite” en “Wyse Virtual Desktop Accelerator”.

Geautomatiseerde configuratie- en updatefuncties kunnen de beheerinspanning verminderen en tegelijkertijd zorgen voor een betere beveiliging, aangezien bestanden niet langer lokaal op de client worden opgeslagen.