Uwe Peter wordt managing director Cisco Duitsland

Na de benoeming van Oliver Tuszik tot global channel chief afgelopen najaar, is er nu duidelijkheid over zijn opvolger. Uwe Peter is nu als vicepresident en voorzitter van de raad van bestuur verantwoordelijk voor alle activiteiten van Cisco in Duitsland.

Toen eind september 2018 bekend werd dat Oliver Tuszik, die meer dan vijf jaar het wel en wee van Cisco Duitsland had geleid, was benoemd tot global channel boss, nam Oost-Europa-baas Odysseas Charalambous tijdelijk de managementtaken in Duitsland op zich. Met Uwe Peter is nu na bijna vier maanden een nieuwe managing director gevonden.

Peter is sinds 1999 in verschillende functies werkzaam geweest bij Cisco. Meest recentelijk was hij als Client Director verantwoordelijk voor de grote klant Deutsche Telekom wereldwijd en voor de service provider organisatie Oost-Europa. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het management van Cisco Duitsland. Hij begon zijn carrière bij Siemens Duitsland. Het is nog niet bekend wie hem zal opvolgen in zijn functie van algemeen directeur.