Wick Hill en Zycko worden Nuvias

De VAD’s Wick Hill en Zycko, voorheen zusters onder de paraplu van de Nuvias Group, fuseren tot één onderneming. Al op Cebit zullen zij zich samen presenteren als Nuvias.

Voor de distributeurs Wick Hill en Zycko zal Cebit in het teken staan van hun fusie. Op de industriebeurs, die van 20 tot 24 maart in Hannover plaatsvindt, zullen zij zich als één geheel presenteren onder het merk “Nuvias”. De officiële datum voor de lancering van het nieuwe bedrijfsmerk is echter 1 april, zo vertelde Paul Eccleston, CEO van de Nuvias Group, aan IT-BUSINESS. Bovendien verwacht de manager dat het nog wel even zal duren voordat alle formaliteiten zijn afgerond en de VAD’s in Duitsland juridisch zijn samengevoegd tot één onderneming. Ondertussen gebruikt het bedrijf de Cebit al om het merk op de markt te brengen.

Wick Hill en Zycko behoren sinds respectievelijk juli en december 2015 tot de Britse Rigby Group, die via haar financiële dochter Rigby Private Equity een belang in de VAD’s verwierf. Medio 2016 richtte de investeerder een holding op genaamd Nuvias, waarin hij de twee overnames samenvoegde. Onder de gezamenlijke paraplu opereren Wick Hill en Zycko sindsdien als “deel van de Nuvias-groep”, maar nog steeds als onafhankelijke ondernemingen.

Op de beurs in Hannover zal Nuvias ook nieuws in zijn portfolio presenteren. In Duitsland opent de VAD een speciale eenheid voor Unified Communications, die van start zal gaan met de fabrikanten Audiocodes, Broadsoft, Lifesize, Oracle en Panasonic. Helge Scherff, voorheen Managing Director van Wick Hill, is verantwoordelijk voor de Nuvias-activiteiten in Duitsland. Als Regional Vice President is de manager ook verantwoordelijk voor Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Hongarije. In totaal is de groep momenteel aanwezig in bijna 20 landen in Europa en het Midden-Oosten.

Uniforme waardepropositie

De focus van Nuvias ligt onder meer op cloud, networking, security en software-defined infrastructure. De claim van de distributeur is om partners in deze gebieden te voorzien van toonaangevende technologieën en hen op alle regionale markten te ondersteunen met consequent hoge competentie en servicekwaliteit. Hiermee richt Nuvias zich niet alleen tot klassieke resellers, maar tot alle soorten bedrijven in het kanaal, zoals service providers, integrators, MSP’s of ISV’s. “Wij zijn meer dan alleen de VAD die systeemhuizen van producten voorziet”, verduidelijkt Eccleston.

Meer over de achtergrond van het huwelijk van het bedrijf en de plannen van de distributeur voor de Duitse markt, alsmede een interview met Centraal-Europa-baas Scherff, kunt u lezen in de coverstory van de huidige IT BUSINESS, die maandag verschijnt en voor abonnees nu al digitaal beschikbaar is.