Softwareverteilung per Container

Aagon hat die Version 6 der Client-Management-Lösung ACMP mit der Komponente „Managed Software“ für eine reibungslose und sichere Softwareverteilung ausgestattet. Ook zijn er tools voor softwarebeheer geïntegreerd om het dagelijks leven voor IT-beheerders eenvoudiger te maken.

“Managed Software”, zegt fabrikant Aagon, zal softwaredistributie naar een nieuw niveau tillen. Als bijvoorbeeld Google Chrome op de clients moet worden geïnstalleerd, kan de IT-beheerder de software eerst in een container plaatsen. In dit stadium zijn testruns mogelijk zonder de rest van de IT-omgeving in gevaar te brengen. Zodra de testfase met de inhoud van de container met succes is afgerond, kan de software automatisch en zonder risico’s aan de andere klanten worden gedistribueerd. Managed Software” biedt ook waardevolle hulp bij de installatie van updates, patches of nieuwe versies met diverse test- en release-ringen.

Aagon heeft “Managed Software” (de vorige versie heette “Package Cloud”) voorzien van voorverpakte softwarebundels van alle essentiële huidige standaard softwareoplossingen (bijv. diverse browsers, runtimes, PDF-bestanden). diverse Browser, Runtimes, PDF-Reader oder Client-Software für Videokonferenzen) ausgestattet, die für die automatische Verteilung samt vorheriger individueller Anpassungen ausgelegt seien.

Ebenfalls neu in ACMP 6 sind die Tools „Kiosk“ und „Quick Launch“: „Kiosk“ ermögliche eine einfache Softwareverwaltung und erlaube dem User, vom Admin freigegebene Aktionen selbst zu starten – etwa das Installieren, Löschen oder Aktualisieren ausgewählter Anwendungen. Om het de gebruiker gemakkelijker te maken de software te bedienen, kunnen de toepassingen op een grafisch aantrekkelijke manier worden weergegeven, b.v. als pictogrammen. Het is ook mogelijk de vrijgegeven softwarepictogrammen aan te passen aan het uiterlijk van het desbetreffende bedrijf of er individuele bedrijfslogo’s in op te nemen. Bovendien kan een Duitse of Engelse beschrijving worden toegevoegd.

Achter “Quick Launch” zit een handige zoekfunctie die alles in de zoekopdracht meeneemt – ongeacht of het om een gebruiker, contactpersoon, client-opdracht, tool, componentnaam, PC of iets dergelijks gaat. Bovendien laat “Snel starten” onmiddellijk zien waar het zoekresultaat zich binnen het IT-systeem bevindt.

Andere innovaties in één oogopslag:

  • Met “Inventaris” is het nu mogelijk om Windows-serverfuncties, serverrollen en actieve functies uit te lezen en te analyseren. Bovendien worden onbekende apparaten vermeld in de clientgegevens.
  • “CAWUM” is uitgebreid met vier widgets, en stuurprogramma-updates kunnen ook worden geladen en patch-updates kunnen selectief opnieuw worden geladen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer bepaalde patches voor complete productgroepen in behandeling zijn, maar deze te groot zijn en wellicht niet in hun geheel nodig zijn.
  • Een innovatie op het gebied van licentiebeheer stelt IT-beheerders in staat om uit te lezen of en vanaf welke pc toegang is verkregen tot bepaalde softwarelicenties. Deze informatie kan worden opgeslagen in de licentiegegevens. Bovendien kan de IT-beheerder in de stamgegevens invoeren of de licentie die voor een bepaalde afdeling (bv. voor marketing) is gekocht, ook werkelijk door die afdeling wordt gebruikt, dan wel of een andere afdeling (bv. verkoop) er in plaats daarvan toegang toe heeft. Diese Angaben seien sowohl für das Lizenzmanagement als auch für das Controlling wichtig.

Laut Hersteller unterstützt ACMP 6 neben Windows 7/8/8.1/10 auch macOS ab High Sierra sowie alle gängigen Linux-Distributionen mit Python 3.6 oder höher. Der ACMP-Server laufe unter Windows Server 2016 oder höher.