Sandisk presenteert 2-terabyte SSD voor cloud servers

Met de CloudSpeed Eco Gen. II, presenteerde Sandisk op Computex in Taipei een SATA SSD die speciaal is ontworpen voor cloud service providers en tot twee terabyte aan data kan bevatten.

De nieuwe SSD wordt momenteel gebruikt door geselecteerde hyperscale klanten. Het is gebaseerd op 15 nm NAND-flashgeheugen en is ontworpen om traditionele harde schijven te vervangen. In datacenters zal het naar verwachting de kosten per vierkante meter verlagen voor hyperscale toepassingen zoals analytics, mediastreaming of content repositories. “Digitale bedrijfstransformatie zet cloud service providers onder druk. Ze moeten een hoge opslagcapaciteit en hoge prestaties leveren en tegelijkertijd kosten besparen”, aldus John Scaramuzzo, senior vice president en general manager, opslagoplossingen voor ondernemingen bij Sandisk.

Specificaties

De CloudSpeed Eco Gen. II is, net als alle SSD’s in de serie, voorzien van het Guardian-technologieplatform van Sandisk. Deze combineert foutcorrectie- en foutdetectietechnologie, bescherming van het gegevenspad en foutherstel. De gegevensoverdrachtsnelheid bedraagt 530 megabyte per seconde in sequentiële leesmodus en 460 megabyte per seconde in schrijfmodus. De random lees/schrijf IOPS zijn 75.000 (lezen) en 13.000 (schrijven). Sandisk geeft de MTBF op als 1,5 miljoen uur. De fabrikant geeft een beperkte garantie van vijf jaar op de SSD’s. De schijven zullen in de tweede helft van het jaar verkrijgbaar zijn.