Exclusief manager Julien Antoine treedt toe tot de raad van bestuur van Infinigate

Julien Antoine treedt toe tot de raad van bestuur van distributeur Infinigate als Chief Business Development Officer. De manager is afkomstig van directe concurrent Exclusive Networks, waar hij laatstelijk verantwoordelijk was voor de wereldwijde strategie.

Infinigate breidt de raad van bestuur van de holding uit. Julien Antoine, voorheen in dienst van Exclusive Networks, neemt de nieuw gecreëerde functie van Chief Business Development Officer bij de Zwitserse VAD op zich. De manager, die onlangs nog als Executive Vice President bij de Franse concurrent verantwoordelijk was voor Strategy & Operations wereldwijd, versterkt zo het managementteam rond Klaus Schlichtherle, CEO van de Infinigate Group. Pas in april trad Andreas Bechtold, lange tijd managing director van de Duitse dochteronderneming, toe tot de raad van bestuur van de distributeur als chief revenue officer (CRO).

Voordat Antoine in juli 2019 de rol van chief strategist bij Exclusive overnam, gaf hij leiding aan de Europese activiteiten. In totaal was de manager bijna zeven jaar bij het bedrijf. Daarvoor werkte hij van 2011 tot medio 2014 als consultant bij A.T. Kearney. Tot zijn andere professionele functies behoort Exprimm IT, een servicefiliaal van de Franse bouwgroep Bouygues, waar hij werkte als key account manager.

Aanjagende strategie

Antoine’s taak bij Infinigate zal voornamelijk bestaan uit het aansturen van de expansie van de distributeur door middel van zowel organische groei als overnames. Daarbij zal hij naar verluidt een “agressieve strategie” volgen. Een van de aandachtspunten is de ontwikkeling van de cloud- en managed services-activiteiten in de EMEA-regio. Het doel is om de groep te vestigen als de toonaangevende VAD in Europa.

In de uitvoering van deze strategie zal Antoine nauw samenwerken met Bechtold, die verantwoordelijk is voor het sales management van de groep in zijn nieuwe rol als CRO. De manager stapte in juni 2020 over van de Duitse organisatie van de distributeur naar de holding, waar hij aanvankelijk senior vice president voor bedrijfsontwikkeling en vendormanagement was.

Investeringen gepland

Aan Infinigate ziet Antoine het potentieel om de ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken. Hij zegt dat het team “fantastisch werk” heeft geleverd en dat de organisatie zeer goed gestructureerd is. “Nu kunnen we de volgende stappen zetten en onze groeikansen grijpen, hetzij organisch, hetzij via fusies en overnames.” Bechtold onderstreept de ambities: “In de komende maanden zullen we tijd, middelen en geld besteden aan het uitbreiden van onze geografische dekking en het intensiveren van de samenwerking met onze partners.” In alle landen waar de VAD aanwezig is, zo zei hij, streeft hij naar een leidende positie.