Lampertz presenteert nieuw concept voor beveiligd datacenter

Met de Lampertz Efficiency Room Basic (LER Basic) biedt de fabrikant een bijzonder variabele oplossing voor de bouw van beveiligde datacenters. De nieuwe verbindingstechniek zorgt voor een probleemloze montage.

Ook op het gebied van de fysieke veiligheid vinden er technische ontwikkelingen op grotere schaal plaats. Lampertz, aanbieder van fysieke systeem- en gegevensbeveiliging, heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld voor beveiligde dataruimten.

De Lampertz Efficiency Room (LER), waarvan de basisversie voor het eerst wordt gepresenteerd op Systems (hal B3, stand 304), vormt de start van het “Lampertz Efficiency Concept” (LEC). Dit is een ruimtesysteem voor de veilige opslag van gegevensvoorraden, dat even snel kan worden opgezet als gedemonteerd en opnieuw gemonteerd. Ralph Wölpert, hoofd Marketing & Business Development bij Lampertz, legt de nadruk op de verbindingstechnologie: “Met de nieuwe technologie kan bij de montage ongeveer de helft van de eerder ingeschatte tijd, gemiddeld vier tot zes uur, worden bespaard.” Een voordeel dat opvallend in de prijs tot uiting komt.

Ondanks de snelle montage en de door de fabrikant beloofde uiterst korte levertijden biedt het kamersysteem gecertificeerde bescherming tegen brand (F90), water (IP56) en inbraak (WK 2). De brandwerendheidsklasse F90 betekent dat het systeem bij een brandbelasting gedurende 90 minuten zijn functie behoudt. Individueel op onderdelen geteste toepassingen van LER hebben zelfs een F120-certificaat.

Volgens Wölpert kunnen LER-onderkomens in een breed scala van afmetingen worden gerealiseerd: “Het systeem biedt dezelfde bescherming voor vier of zelfs veertig vierkante meter. Een voorwaarde voor een snelle montage is echter dat de ontworpen ruimte de normale rechthoekige vorm heeft.” Het basispakket biedt een basisuitrusting die kan worden aangevuld met voorgeconfigureerde en vrij te kiezen efficiëntiepakketten. Aangezien de LER in principe als een modulair systeem wordt geleverd, variëren de prijzen naargelang het project.