Zoom, hoe verander je de achtergrond van je videogesprek

Zoom stelt gebruikers in staat om de achtergrond van hun videogesprek te veranderen in een aangepaste. Zo werkt het

Zoom is een van de vele videochat-, videoconferencing-, webinar-, telefoongesprek- en instant messaging-apps die u kunt gebruiken om in contact te blijven met collega’s of klanten, zelfs als u tientallen en tientallen kilometers ver weg bent. Een van de functies van Zoom die veel mensen waarderen is die waarmee we de achtergrond kunnen veranderen.

Apps zoals Skype geven ons de mogelijkheid om de achtergrond te vervagen, waardoor alleen onze figuur in beeld blijft om hem te laten opvallen of, misschien, delen van de kamer te verbergen die we niet willen laten zien aan degenen die met ons verbonden zijn. Zoom kan nog meer: we kunnen de kamer achter ons volledig vervangen door een beeld van onze keuze. De functionaliteit is niet perfect en kent nog enkele beperkingen: als we veel bewegen of als iemand achter ons langs loopt, dan zien de aangeslotenen artefacten op de achtergrond. Maar in principe is het veranderen van de achtergrond op Zoom mogelijk en het werkt heel goed.

Hoe kiest u een achtergrondafbeelding op Zoom vanaf uw PC

Om de achtergrondafbeelding te wijzigen in een videogesprek op Zoom, als we het gebruiken vanaf een desktop- of laptopcomputer, moeten we de app openen en klikken op ons profiel, in de rechterbovenhoek. Dan moeten we naar de instellingen gaan en, in het menu aan de linkerkant, “Virtuele achtergrond” kiezen. Zoom zal ons een reeks standaardafbeeldingen tonen die we kunnen kiezen als virtuele achtergrond, maar we kunnen ook een afbeelding naar keuze uploaden. Om dit te doen, drukt u op de “+”-knop naast “Virtuele achtergrond kiezen”. Het gebruikelijke upload-venster wordt geopend, van waaruit we kunnen kiezen welke foto we als achtergrond willen gebruiken. Zodra we die hebben gekozen, verschijnt hij als achtergrond van ons videogesprek.

Hoe kies je een achtergrondafbeelding op Zoom vanaf je smartphone

Het is nog eenvoudiger om de achtergrond van Zoom te wijzigen als we hem vanuit de mobiele app gebruiken: als we een videogesprek voeren, moeten we op het menu met de drie stippen rechtsonder tikken en “Meer” kiezen. Hier vinden we “Virtuele achtergrond” en na een druk op de knop wordt het venster geopend waarin we de achtergrondafbeelding voor Zoom kunnen kiezen.

Toepassing van de schoonheidsfilter op Zoom

Tot slot kunnen we met Zoom ook een “schoonheidsfilter” toepassen op de video die we uitzenden. Deze keer wordt het filter toegepast op ons beeld en niet op de achtergrond. Om het te activeren, moeten we een video-oproep starten en dan klikken op “Video Instellingen > Mijn Video > Mijn Uiterlijk Aanpassen”. Het filter wordt onmiddellijk geactiveerd. In principe is het een filter dat een licht kleurverloop op ons gezicht aanbrengt, zoals die op Instagram of die in veel camera-apps zijn ingebouwd.