Hoe verander je het thema van je Telegram-chats

Telegram is een van de instant messaging-apps waarmee je je ervaring kunt aanpassen: hier is hoe je het thema van je chats kunt veranderen.

Het landschap van de instant messaging-apps wordt zeker gedomineerd door WhatsApp, maar er zijn veel alternatieven op de markt. Een van de bekendste is Telegram, een dienst die in 2013 werd opgericht door de Russische broers Nikolaj en Pavel Durov, die in korte tijd een grote gebruikersbasis heeft weten op te bouwen en aan te bevelen bij vrienden.

Telegram heeft een aantal concurrentievoordelen ten opzichte van zijn concurrenten, waaronder groepen van maximaal 200.000 deelnemers en de mogelijkheid om een gesprek met jezelf te voeren dat fungeert als een cloud-bestandsopslag, niet verrassend genaamd Saved Messages by Telegram. De oprichter van Telegram zei afgelopen kerst dat het platform 500 miljoen maandelijks actieve gebruikers had bereikt, een cijfer dat duidelijk het resultaat is van de kwaliteit van de instant messaging dienst, die ook op grote schaal wordt gebruikt voor het kanaalmechanisme via hetwelk bedrijven, organisaties zoals de Civiele Defensie of het Ministerie van Volksgezondheid, en nieuwssites eenzijdig berichten kunnen sturen naar abonnees.

Je chats op Telegram aanpassen

Een van de dingen die Telegram met zijn concurrenten gemeen heeft, is de mogelijkheid om het uiterlijk van je gesprekken aan te passen, d.w.z. de mogelijkheid om het thema van je Telegram-chats te wijzigen.

Dit is natuurlijk een triviale zaak, maar soms, vooral als je nieuw bent bij de dienst, kan het ingewikkelder zijn dan je zou denken. Maar maak je geen zorgen: hier lees je hoe je het thema van je chats kunt veranderen en hun instellingen kunt aanpassen. De hieronder beschreven stappen zijn ongeveer identiek voor Android- en iOS-smartphones. Eventuele grote verschillen tussen de twee omgevingen zullen gaandeweg worden belicht.

Eerst moet je de Telegram-app openen, die je gratis kunt downloaden uit de Play Store van Google of de App Store van Apple. U kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store of de App Store van Apple, en vervolgens op het hamburgersymbool linksboven in het hoofdscherm tikken op Android, of direct op het item Instellingen rechtsonder in het scherm op iOS om het menu te openen, waarna u op de eerste naar Chatinstellingen moet gaan, terwijl u op de tweede gewoon op het item Uiterlijk hoeft te tikken.

Van hieruit kunt u een aantal aspecten naar eigen smaak aanpassen, te beginnen met de grootte van de tekst en verder naar de nachtmodus, de grootte van de emoji, het kleuraccent dat u aan berichten wilt geven en ook, en dit is wat ons interesseert, de chatachtergrond.

Het uiterlijk van chats op Telegram veranderen

Op dit punt kun je met Telegram kiezen of je een kleur kiest uit de voorgestelde kleuren of je eigen kleur, of dat je een motief kiest uit de voorgestelde kleuren, of dat je zelfs een afbeelding kiest uit de galerij van je telefoon om deze als achtergrond voor je gesprekken te gebruiken.

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kun je in het scherm Achtergrondvoorbeeld van Telegram de instelling verder aanpassen door verschillende parameters te kiezen, waaronder het patroon en de kleurgradatie, of het patroon in actie zien – als het is ingesteld – met de afspeelknop.

Als je tevreden bent met het resultaat, druk je gewoon op Instellen om het definitief te maken.